Work hard, play hard met VIVA400-vrouwen Nina Meiling en Marieke Spaan

cashwijzer

katy kopfoto 2Nina Meiling (27) en Marieke Spaan (28) zijn de oprichters van Cashwijzer en helpen jou om de beste contracten voor het internet, verzekeringen en energie af te sluiten. In 2015 maakten ze een groeispurt: ze verzesvoudigden hun klantenbestand. Deze week vertellen ze er in VIVA alles over in de rubriek ‘Workzone’. Maar hoe zit het met vrijdagmiddagborrels en ontspanning?

Door: Katy Boer | Beeld: Maaike van Haaster

Donderdagmiddagborrel

“De Urban Dictionary geeft als commentaar bij work hard, play hard: ‘sometimes leads to side effects like alcoholism’. Dat is zo waar! Als wij naar elke borrel of feestje zouden gaan waarvoor we worden uitgenodigd, dan krijgen we daar echt wel last van. Maar we vinden een prima balans tussen werk en gezelligheid. Work hard, play smart! Een vrijdagmiddagborrel hoort er zeker bij, maar het kan ook zomaar donderdag worden.”

Zorgseizoen

“Met een eigen bedrijf ben je 24/7 bezig. Misschien niet fysiek, maar wel altijd in je hoofd. We werken zo’n 10 uur per dag: we beginnen rond 8.00 uur en stoppen rond 18.00 uur. Je hebt dan een lange dag gehad, maar wel nog de hele avond voor je. Ideaal! Aan het einde van de maand hebben we het altijd drukker en zijn onze dagen ook langer. In het weekend wordt er zo min mogelijk gewerkt, over het algemeen werken we alleen tijdens werkdagen. In december – het ‘zorgseizoen’ –  ontkomen we er niet aan om in het weekend te werken, en dan is de balans soms ver te zoeken. Dat proberen we daarna te compenseren met een korte break.”

Derde helft

“Het weekend staat in het teken van relaxen met familie en vrienden en bijvoorbeeld een serietje kijken. Ons werk loslaten doen we door lekker te voetballen, dat doen we allebei graag. Op zondag komen we dan ook vaak niet verder dan dat, en de derde helft natuurlijk, haha. We spelen in een vriendinnenteam, maar winnen is ook erg belangrijk, hoor. In ons team geeft iedereen zich honderd procent, zodat we daarna kunnen ontspannen met een biertje in de kantine.”

In VIVA 10 vind je Nina en Marieke in de rubriek Workzone. Het blad ligt nu in de winkels, maar je kunt ‘m ook hier online bestellen of het artikel via Blendle lezen