Work hard, play hard met VIVA400-vrouwen Tessa Florence Duste en Nina Sickenga

rooflife

katy kopfoto 2Industrieel ontwerper Tessa Florence Duste (26) en architect Nina Sickenga (28) richtten in 2013 Rooflife op. In VIVA vertellen ze deze week over hun bedrijf, dakinspecties en het milieu. Maar hoe zit het met vrijdagmiddagborrels en ontspanning?

Door: Katy Boer | Foto: Maaike van Haaster

Weekendwerk

Tessa: “Ik werk fulltime aan Rooflife, vaak zelfs ook in de avonduren en in het weekend. Vervelend? Nee, juist leuk! Vooral in de weekenden vind ik het heerlijk om met Rooflife bezig te zijn. Dan kun je aan klussen werken die veel aandacht vragen, zoals de website. We zijn met een nieuwe – die maken we helemaal zelf – dus dat vraagt wel wat tijd. Maar zo krijg je hem wel precies zoals je zelf wilt.”

Avondje dansen

Tessa: “Het is al heel ontspannen om je eigen werkritme te bepalen. Soms heb je in de avond lang doorgewerkt en dan begin je de volgende ochtend gewoon wat later.”
Nina: “Gewone dingen zijn ook van belang. Sporten, goed voor jezelf zorgen door gezond te eten en je familie en vrienden zien. Je zoekt continu die balans, want soms kan een dingetje, probleem of drukte tijdens het werk de week onopgemerkt overnemen. Maar ik denk dat een avondje dansen voor ons beiden het beste werkt als ontspanning, dat doen we elke week!”

Vriendinnengroep

Nina: “Tessa en ik hebben grotendeels dezelfde vriendengroep. We hebben vaak etentjes met vriendinnen in de avond of in het weekend. Dat kan gelukkig makkelijk, want bijna iedereen woont in Amsterdam. Als ik een weekend helemaal zelf kan indelen met leuke dingen, dan zie ik mijn vriendinnen, ga ik sporten, eten kopen op de markt en thuis een beetje aanklooien.”
Tessa: “En we houden allebei van reizen, dus een weekend naar een andere stad is ook altijd leuk. Puur ter inspiratie!”

Meer weten over Tessa en Nina? Je vindt hen in de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 15, die vanaf woensdag in de winkel ligt. Online bestellen kan ook: klik hier. Of lees het artikel via Blendle