Het kan nog: moederdag-cadeautips

Als je schrok van de kop boven dit blog heb je vast nog geen cadeautje voor morgen ;-) . Geen zorgen, we geven een paar snelle, last minute cadeautips.

Veel mensen doen niet aan moederdag, omdat ze het een commercieel gebeuren vinden. Mijn moeder wilde een tijd geen cadeautjes op moederdag, omdat ze het idee dat we iets kochten uit verplichting vervelend vond. Ze wilde dan liever een heel andere dag spontaan iets leuks.

Als je het toch wel leuk vind om morgen iets te geven en je hebt nog niets, hier wat tips:

– het klinkt raar, maar kijk in de supermarkt. Die is (meestal) tot laat open en je vindt er nog best geschikte dingen. Zoals wijn, chocolade, luxe douchegel, cremetjes en maskers, vaak hebben ze er ook bloemen en plantjes en met een pakketje verschillende tijdschriften maak je veel moeders ook blij. Helemaal als je het daarna feestelijk inpakt.

– cadeautjes hoeven niet per se veel te kosten. Schrijf haar, als alternatief cadeau, bijvoorbeeld een brief waarin je vertelt wat ze voor je betekent, of waarin je die irritaties uitpraat. Of ga uitgebreid voor haar koken. Dat is niet duur en je hebt een gezellige avond samen. En is dat eigenlijk niet waar moederdag omdraait, dat je wat quality time met haar besteedt?

– of, over quality time samen gesproken, verras je moeder op een dagje shoppen in een (voor haar) onbekende stad. Op spotgids.nl vind je leuke winkelroutes in meer dan 25 Nederlandse steden.

– en, over shopgids.nl gesproken, als je toch liever zelf voor een cadeautje gaat shoppen vandaag of morgen en je woont in Utrecht, Breda of Amsterdam, dan heb je vast iets aan de ‘op pad voor je mams-tips’ voor die steden.

wat je ook kan doen: probeer kaartjes te winnen voor de Libellezomerweek. Die wordt gehouden op het Almeerderstrand in Almere van 11 tot en met 17 mei. We mogen bij Viva 5×2 kaarten weggeven. Kans maken? Vul dan voor 11:00 uur op 11 mei dit formulier* in en wie weet…

Helaas, deze actie is inmiddels afgelopen.

Succes met een cadeautje kopen/maken!

*Vul het formulier volledig in om kans te maken op deze prijs. De winnaars krijgen na afloop van de actie bericht van ons. Lees voor meer informatie over de privacy-richtlijnen van Sanoma Uitgevers het privacy statement in.

CC foto: dana graves