Ik ga naar een festival en neem mee

Misschien wil je er op dit moment helemaal niet aan denken, nu je net wakker bent na een heftige Koninginnedag, maar het festivalseizoen is weer begonnen! Vorige week was de kick-off van het seizoen met Paaspop. En als je wil kun je de rest van de zomer elk weekend een festivalletje meepikken. Dat is toch fijn na die dodelijk saaie wintermaanden.

Wat wil je nog meer?

Ik vind festivals heerlijk. Muziek, drank en vrolijke mensen, wat wil een mens nog meer? Toch is het altijd handig om bepaalde dingen bij je te hebben. Ik heb daarom de leukste en handigste festivalgadgets voor je op een rij gezet.

Hemelse uitvinding: de ladybag!

Met stip op 1 staat de ladybag. Niets is namelijk irritanter dan meterslange rijen bij –toch al super ranzige- Dixies. Om deze reden is de ladybag de beste uitvinding aller tijden (op het wiel en de tampon na dan). De urine verandert in een stroperige substantie waardoor het niet uit de tas lekt. Klinkt ranzig, is gewoon een top idee.

Laarzen

Wat ook niet mag ontbreken is een paar stevige laarzen. Ik kan me mijn bezoek aan de Zwarte Cross nog herinneren (leukkkk!) en de hoeveelheid modder die daar ligt (belachelijk veel!). Zet je ijdelheid aan de kant en zorg dat je een paar stevige laarzen aan hebt, ook al staan die ballerina’s toch net even wat leuker. Dat scheelt een flinke poetsbeurt voor je schoenen en beschermt je beter tegen rondstampende boeren die venijnig op je tenen kunnen gaan staan.

Weet waar je tent is

Mocht je naar Lowlands, Pinkpop of een ander meerdaags festival gaan, dan is het soms nog al lastig om je tentje te vinden na een wilde avond. Daar is nu wat op gevonden, namelijk een app die je helpt je tent terug te vinden. Hoe het werkt kun je hier lezen.

Vies en stinkend

Wat ik altijd vervelend vind van festivals is dat ik me aan het eind van de dag voel alsof ik drie dagen in de greppel heb gelegen; vies en stinkend dus. Dat komt voornamelijk door de ranzige grasplekken op mijn kleding, het bier dat in mijn haar is beland en de smerigheid van de Dixies natuurlijk. Maar.. ik ben nog steeds wel gehecht aan hygiëne. Daarom absoluut onmisbaar: desinfecterende gel voor schone handen. Dan kun je nog eens wat eten op dat festival zonder dat je bang hoef te zijn voor rare infecties.

Als je deze spullen bij je hebt èn je hebt mooi weer, dan kan er toch niets meer mis gaan? Have fun!

CC foto: Olivier Bruchez