Water na de wijn

“Nog een wijntje doen?”. “Prima”, antwoord ik. Wat is het toch heerlijk om het weekend te beginnen met een wijntje. Het nadeel is dat het vaak niet bij één wijntje blijft, maar dat er meestal meer volgen.

Iets teveel..
Zelf sta ik er nooit bij stil hoeveel ik naar binnen giet. Over het algemeen drink ik niet veel, maar soms zijn er van die ‘uitschieters’. Dan weet ik de dag erna (of zelfs nog dezelfde avond) niet meer hoeveel alcohol ik inmiddels heb genuttigd en ben ik non-stop water aan het drinken om me weer een beetje goed te voelen. Gelukkig hebben meerdere mensen daar soms last van :) .

(In)drinken
Om geld te besparen, drinken we graag thuis een drankje. Logisch, want voor de prijs van een glaasje wijn in een café, heb je thuis een hele fles. Wanneer de inhoud van je thuisvoorraad helemaal verdwenen is en de sfeer er goed in zit, vertrek je richting je stamkroeg of discotheek.

Slechte schenkers
Nu schijnt dat wij vrouwen niet goed in staat zijn om in te schatten hoeveel we inschenken, laat staan in hoeveel we in hebben geschonken. Uit onderzoek van een Britse studie is gebleken dat vrouwen meer drank schenken dan ze denken. Ja, we worden niet alleen opgezadeld met een slecht richtingsgevoel, maar ook nog met een slecht gevoel voor de juiste drankhoeveelheid inschenken!

Meten en weten
Misschien wat overdreven om een maatbeker te gebruiken, maar ik ga toch eens bijhouden hoeveel ik drink op zo’n ‘uitschietavond’. Ik ben benieuwd of er vrouwen zijn die na het lezen van deze blog denken: Ik ben één van die vrouwen die niet kan inschatten…

CC foto: Digmist