VIDEO: Cursus complimenten ontvangen met Amy Schumer

Waarom is het toch zo verdomd lastig om complimenten te ontvangen? Comédienne Amy Schumer laat in deze sketch zien hoe ongemakkelijk we doen als iemand iets positiefs over je zegt.

Op een willekeurige straathoek verzamelt zich een vriendinnengroep. De complimenten vliegen over en weer, maar geen enkele vrouw lijkt ermee om te kunnen gaan. “Wat heb jij een leuk jurkje aan. Je ziet er zo slank uit!” zegt de een, waarop de ander antwoordt: “Slank? Ik ben maatje honderd! En dit jurkje, daar heb ik twee dollar voor betaald. Het is waarschijnlijk gemaakt uit oude Burger-King verpakkingen.” Hilarisch, want o zo herkenbaar. Daarom: in VIVA 12 lees je alles over waarom het zo belangrijk is om complimenten te leren accepteren (én maken).

Zelf een compliment geven? Op viva.nl/veer kun je digitaal een #VIVAVEER uitdelen. Bijvoorbeeld aan je stoere zus, of die altijd optimistische vriendin. Maar ook aan een vrouw op straat met een tof gemillimeterd kapsel, een rugzaktoerist die in de stationshal piano speelt of een meisje dat ongegeneerd staat te dansen op een festival.