VIDEO: Met hoge hakken over de Dam: sneaker-addict Michelle probeerde het

Deze week vind je in VIVA alle do’s en don’ts van hoge hakken dragen. Ik ben de beroerdste niet, en ging de straat op voor een fikse uitdaging. Men neme: hakken van minimaal 12 centimeter hoog, een klungelige redacteur van 1.85 meter en zo ongeveer de naarste plek van Nederland om op heels te lopen. Jawel, de Dam in Amsterdam.

Hoge hakken dragen, ik heb het nog nooit gedaan. Is ook niet nodig, ik zou namelijk vrijwel overal m’n hoofd stoten. Een goede reden, al zeg ik het zelf, om vooral op platte stappers door het leven te gaan. Toch intrigreert hooggehakt schoeisel me. Want eerlijk is eerlijk: je ziet er in één klap een stuk vrouwelijker uit en je zelfvertrouwen krijgt een flinke boost. Maar het vergt wat oefening. Als er íéts namelijk niet aantrekkelijk is, zijn het dames op hakken die zich als bambi’s op het ijs klungelig voortbewegen.

In VIVA lees je deze week alles over hoe je verantwoord op hakken loopt. Zo kun je oefeningen doen om bijvoorbeeld je achillespees te trainen en zijn er handige trucs om je voorvoet of tenen te ondersteunen.

VIVA 37 ligt vanaf woensdag in de winkel of kan je hier online bestellen. Je kan het artikel ook online lezen via Blendle.