VIDEO: Jennifer Hoes trouwde als eerste Nederlandse vrouw met zichzelf

Vaak kussen we heel wat kikkers voordat we de prins of prinses vinden aan wie we eeuwige trouw willen beloven. Maar wat als je je perfecte partner al je hele leven blijkt te kennen? Sologamie, oftewel huwen met jezelf, is de nieuwe trend op trouwgebied.

De eerste Nederlandse vrouw die met zichzelf trouwde, was vormgeefster Jennifer Hoes. Op 28 mei 2013 trad ze met zichzelf in het huwelijk, waarbij zij een belofte van trouw aan zichzelf deed. Dit gebeurde op haar dertigste verjaardag in de Gravenzaal van het Stadhuis te Haarlem in het bijzijn van familie en vrienden. Wethouder van Cultuur, Ruud Grondel, begeleidde de ceremonie.

Bekijk hier de documentaire over haar bruiloft:

In VIVA 24 vind je een uitgebreid artikel over sologamie. Het blad ligt vanaf woensdag in de winkels of kun je hier online bestellen. Je kunt het artikel ook online lezen via Blendle. 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.