LowLands voorpret

Nog 6 nachtjes slapen en dan barst het feest los in Biddinghuizen. De 55.000 gelukkigen die een kaart hebben bemachtigd weten meteen wat ik bedoel….Lowlands! Kun jij ook niet wachten? Dan is een bezoekje aan de Lowlands-site een aanrader. Daar kun je je niet alleen gedegen voorbereiden door flink te puzzelen met je blokkenschema, je kunt er -als je snel bent- alvast nieuwe vrienden maken én je kunt er de gratis Lowcast downloaden. Een uur lang gratis muziek voor in je iPod. Kijk, dat noemen wij nou service.

En euhm, over service gesproken… Wij zetten alle do’s & dont’s nog even op een rijtje. Print hem uit. Leer hem uit je hoofd. Neem hem mee uit boodschappen. Dan ben je op alles voorbereid. Heb jij nog aanvullingen?

ll.jpg

Niet!

 • Denken dat je je budgettentje wel vindt tussen al die vergelijkbare exemplaren. Hang er iets opvallends aan of plant een felgekleurde vlag. Voorkom zo rare ontmoetingen in ‘jouw’ tent.
 • Vergeten dat het aardig fris kan worden ’s avonds. Neem een dikke trui mee. Rol ‘m ’s nachts op en je hebt een kussen.
 • Dat megapak wc-papier vergeten. Het meest essentiële deel van je bagage. Reken op één rol per dag.
 • Te koppig zijn voor zonnebrand. Neem het zekere voor het onzekere en smeer je elke ochtend in –  ja, ook als het bewolkt is. Helemaal makkelijk: dag-cremès of foundations met bescherming.
 • Bergen vers, gezond eten meezeulen. Kies voor voedzame producten die ook in een warme tent houdbaar blijven: ontbijtkoek, appels, gedroogd fruit, noten, party-worstjes, rijstwafels.
 • Denken dat je het wiel nog moet uitvinden. Drogisterijen en reiswinkels weten al lang wat handig is: plastuiten, shampoo en zeep ‘voor zonder water’, miniverpakkingen, sneldrogende handdoeken, ‘drie-in-één’, het is allemaal te koop.
 • Je slippers thuislaten. Ideale manier om in zo’n festivaldouche die voetschimmels af te weren.

ll2.jpg

Wel!

 • Regenlaarzen meenemen. Lowlands = regen = modder. Hakjes zakken de grond in zodra je het veld betreedt en je nieuwe Converse Hi Tops kun je na afloop wel weggooien. Dus: schaf een paar aan en draag ze zelfs als het mooi weer is.
 • Bandana of dat sjaaltje meenemen. Je kunt ervan uitgaan dat alles en iedereen al vrij snel minder fris en fruitig ruikt. Spray er ’s morgens je favo geur op hou hem voor je neus als je boven dat ranzige toilet hangt. Ruikt het ineens toch lekker in dat chemo-toilet.
 • Laat je iPod thuis. Hoe hartverscheurend het afscheid ook is. Ook achterlaten: DS Lite, design zonnebril, dure digi-camera. Heb je toch nauwelijks tijd voor, het raakt zoek of erger: wordt gejat.
 • Neem vochtige doekjes mee. Net als wc-papier, pleisters en pijnstillers zijn vochtige doekjes van eh.. vitaal belang. ‘s Ochtends als verfrissing, overdag tegen vuile handen, ’s avonds om je make-up te verwijderen.
 • Zoek die oude combat broek. En trek ‘m aan. Al zijn ze nogal nineties en doen ze je herinneren aan je Spice Girls-tijd, al die zakken zijn een godsgeschenk.
 • Chagrijnig worden van je vette haar, kleffe huid en het gemis aan spiegels. Binnen de kortste keren sta je weer onder een warme (en schone) douche. Bovendien: iedereen loopt er wat verfomfaaid bij. En vanaf het podium ziet Damien Rice echt die stoppeloksels niet.
 • Bereid zijn tot een beetje naaktloperij. Bij veel festivals zijn de douches grote tenten waar je met zijn allen (mannen en vrouwen wel apart) naast elkaar staat te douchen.
 • Vuilniszakken. Multifunctioneel! Om droog te kunnen zitten. Een regenjas te maken (knip er drie gaten in). O ja, en om je afval in te doen natuurlijk.

ll1.jpg

Paklijst:

1. Regenlaarzen
2. Zonnebril
3. Hemdjes
4. (Ultra)korte broek
5. Zonnehoed of pet
6. Bikini
7. Groot slaap-shirt
8. Zomerjurkje
9. Legging
10. Schoudertas met veel vakjes
11. Dikke wollen sokken (slapen)
12. Kniekousen (laarzen…) of sokken
13. Regenponcho
14. Teenslippers
15. Sjaaltje/bandana
16. Desinfecterende / antibacteriële gel
17. Waterbestendige toilettas
18. Setje mini’s (mini deo, douchegel, bodylotion, haargel, tandpasta)
19. Borstel/kam
20. Verkoelende voetgel/spray
21. (anti-blaar) Pleisters
22. (veel) zakdoeken
23. Wc-papier
24. Tampons/maandverband
25. Reinigingsdoekjes
26. Waterproof oogvriendelijke mascara
27. Antiwallen coverstick
28. Dagcrème / hydraterende foundation met SPF-factor
29. Zonnebrand, minimaal factor 10
30. Anti-insecten stick/spray
31. After-bite middel
32. Lipbalsem met SPF-factor
33. Sneldrogende lichtgewicht handdoek
34. Warme trui met capuchon
35. Condooms
36. Oordoppen
37. Lange broek met veel zakken
38. T-shirt
39. Geurtje
40. Geld (cash)
41. Veel ondergoed
42. Pijnstillers

ll4.jpg