De 9 relatietypen van de VIVA Pillow Talk relatietest

viva pillow talk

Romantisch, graag de regie in handen of een tikkeltje narcistisch: hoe ben jij in een relatie? Dáár kun je achter komen met de VIVA Pillow Talk relatietest! Op VIVA.nl beschrijven we kort de negen relatietypen.

  1. Romanticus Hoewel je in het dagelijkse leven best nuchter en praktisch kunt zijn, wil je dat het in de liefde vlamt. Zonder magie, chemie, passie of romantiek vind je er maar weinig aan.
  2. Maatje Je relaties komen waarschijnlijk voort uit een fijne vriendschap. Maatjes zijn erg loyaal, betrouwbaar, zorgzaam en lief.
  3. Verleider Verleiders geloven niet in de ware. Ze fleuren op bij het nieuwe en onvoorspelbare en lopen niet per se warm voor een duurzame, voorspelbare relatie.
  4. Hulpverlener Hulpverleners zijn vaak flexibel, meegaand, welbespraakt, hebben een rijke fantasie, communiceren vaak met een omweg en zijn erg op relaties en harmonie gericht.
  5. Avonturier De Avonturier is op liefdesgebied creatief, nieuwsgierig, optimistisch, onafhankelijk, vrijdenkend, impulsief en vaak erg seksueel ingesteld. Je kunt snel verliefd worden.
  6. Dramaqueen Bevestiging, bewondering en aandacht van een partner zijn belangrijke voorwaarden om je veilig en comfortabel te voelen. Ook kunnen ze jaloers en angstig en obsessief met zichzelf bezig zijn.
  7. Regisseur Net als een echte regisseur zoek je iemand die een bepaalde rol in jouw film kan vervullen en is het vinden van een partner vooral een praktisch probleem.
  8. Filosoof Filosofen hechten aan (mentale) onafhankelijkheid en vrijheid en dus is een relatie geen grote prioriteit in jouw leven.
  9. Narcist De narcist houdt er een egocentrische levensstijl op na. Jouw behoeften en belangen vind je belangrijker dan die van je partners.

Een uitgebreide omschrijving krijg je nadat je de test hebt gedaan.

Heb jij nog niet deelgenomen aan de VIVA Pillow Talk relatietest? Check hier wat voor relatietype je bent!

vivarelatietest