VIDEO: backstage bij de covershoot van de Forum-VIVA

Deze week ligt er een speciale VIVA in de winkel, samengesteld door onze eigen VIVA-forummers. Maar dan moet er ook een échte forummer op de cover, vonden we. Manon (32) durfde het aan.

Hoe ben je op het forum verzeild geraakt?
“Zes jaar geleden meldde ik me aan op het forum om afleiding te zoeken. Ik zat niet lekker in mijn vel en had dingen meegemaakt waarover ik wilde praten. Daar had ik ook andere hulp voor, maar die was beperkt. Het forum was er altijd. Al was het zeven uur ’s ochtends of drie uur ’s nachts: ik kon altijd mijn verhaal kwijt. De forummers hielpen me mijn problemen te relativeren, ik kreeg advies en vond gelijkgestemden. Die zijn een grote steun geweest.”

Waarom online en niet in real life?
“Ik vond het moeilijk om erover te praten met mensen om me heen. Het forum geeft meer anonimiteit en dat voelde veiliger. Ik kon of wilde niet altijd bij mijn omgeving aankloppen. Op zo’n moment was het forum de perfecte oplossing.”

Welke reacties kreeg je?
“Vooral steun, herkenning en erkenning. Maar ook af en toe een schop onder mijn reet. Nu niet meer aanstellen, het is tijd om door te gaan. Die reacties zijn niet leuk, maar achteraf gezien wel nodig. Vaak bedoelden de forummers het positief en opbouwend.”

Hoe actief ben je?
“Per dag zit ik er gemiddeld een uur op, voornamelijk op de pijlers Psyche, Gezondheid, Kinderen en Lijf & Lijn. Ik lees vooral mee, maar reageer soms ook, vooral in topics waarin ik mezelf herken.”

Wat vind je van de sfeer op het forum?
“Het wisselt een beetje. Meestal is het fijn, maar in vakantieperiodes merk je dat er meer relschoppers zijn. Dan worden er ook meer onzintopics geopend.”

Waarom op de cover?
“Ik heb altijd al een professionele fotoshoot willen doen, dus toen ik de oproep op het forum zag, twijfelde ik geen seconde. Toen ik ook daadwerkelijk werd gekozen, was ik door het dolle heen. De eerste drie uur was mijn glimlach niet van mijn gezicht af te krijgen.”

En hoe beviel het?
“Ik vond de shoot geweldig, maar ook erg spannend. Het voelt onwennig als er zo veel mensen naar je kijken terwijl jij staat te poseren. Gelukkig voelde ik me al snel relaxter. Enig minpuntje: mijn voeten deden pijn, met die hakken van 13 centimeter.”

Op het forum ben je anoniem, nu sta je vol in de spotlights. Eng?
“Ik hou forum en privé strikt gescheiden. Dat is ook de reden dat ik mijn nickname hier niet blootgeef. In het echte leven weet niemand hoe ik op het forum heet, en op het forum kent niemand mijn echte naam. Dat blijft zo.”

Benieuwd naar de rest van de Forum-VIVA? Vanaf woensdag ligt hij (nr. 27) in de winkel. Online bestellen kan hier.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.