VIDEO: Backstage bij de fotoshoot van Roosbeef

Deze week lees je in VIVA een persoonlijk interview met Roos Rebergen, zangeres van de band Roosbeef. In deze video een kijkje achter de schermen bij de fotoshoot!

Als tiener sleepte Roos de Grote Prijs binnen en kreeg ze emmers vol lof over zich heen, maar de laatste jaren was het nogal stil rondom deze stoere brunette. Tot nu, want ze is haar depressie te boven én komt met een nieuw album: Kalf, met bijbehorende videoclip!

Het voelt alsof je terug bent van weggeweest bent; de laatste jaren hebben we niet veel van je gehoord.
“Ik was Nederland een beetje zat. Op mijn zestiende ben ik met Roosbeef begonnen. Ik speelde overal, kende iedereen. Dat ‘ons kent ons’-sfeertje, het idee dat we zogenaamd één grote familie zijn, daar had ik genoeg van. Ik werd er kriegelig en benauwd van. Daarom heb ik de afgelopen jaren veel tijd in België doorgebracht. Alles was daar nieuw, niet iedereen had z’n mening al klaar. Dat gaf me de rust om te kunnen focussen op de nieuwe plaat. Nu ik los van dat kliekje sta, vind ik het ook weer leuk om in Nederland te zijn en hier op te treden. Ik zit er niet meer middenin, maar kan er vanaf een afstandje naar kijken. Dat werkt heel goed voor mij.”

In België is ‘kalf’ een scheldwoord. Waarom die atypische albumtitel?
“De helft van mijn band is Vlaams en zei: ‘Die titel kan echt niet!’ Toen wilde ik het al helemaal, haha. Als een Belg je kalf noemt, nou, dan vindt hij of zij je écht een stom wicht. Ik vind het grappig dat ik in een bepaald opzicht zelf zo’n kalf ben, want ik laat me overal door meeslepen. In de liefde vooral, maar ook in muziek. Ik kan heel egocentrisch zijn. Daar word ik vrij moe van, vandaar: een kalf.”

Maakt het je zenuwachtig, zo’n nieuwe plaat die uitkomt?
“Ik ben weggegaan bij mijn platenmaatschappij en doe nu zelf het management en alles eromheen, dus ik ben zo druk met praktische zaken dat ik weinig tijd heb om te malen. Daar komt bij dat ik het rondje al een paar keer heb gemaakt, dus ik weet wat ik ongeveer kan verwachten. Als de radio ons niet wil draaien, dan zou ik dat vroeger heel erg hebben gevonden. Nu denk ik: dan is dat maar zo. Ook omdat ik heel blij ben met hoe het album is geworden, en de manier waarop het tot stand is gebracht. Slechte recensies zijn vooral pijnlijk als je zelf niet achter je muziek staat en dat is bij dit album totaal niet het geval. Ze kunnen me daardoor moeilijk raken.”

Lees in VIVA 9 het complete interview met Roos Rebergen.

Tekst interview: Fleur Baxmeier. Foto: Sjoerd Geuke