VIDEO: Catwalkshow van Marktplaats met influencers Monica Geuze & Queenofjetlags

Marktplaats presenteerde gisteren de Goudmijn Collectie. Op de catwalk in de Vondelkerk showden 51 influencers kledingstukken die ze niet meer dragen. De items werden meteen na de show in de verkoop gezet op Marktplaats en gepromoot met de hashtag #goudmijncollectie.

Tekst & montage: Eline Krak

Zo liep vlogger Monica Geuze mee in haar Balmain X H&M jasje en Isabel Marant boots en blogger Noor de Groot in een blouse van Nasty Gal en een rok van Miss Guided. Reden voor deze bijzondere show? Uit onderzoek van Marktplaats blijkt dat Nederlanders vinden dat 20% van hun kledingkast volhangt met ongebruikte items. En dus wil Marktplaats mensen ervan bewust maken dat hun garderobes topitems kunnen bevatten die bij iemand anders een tweede leven kunnen krijgen.

VIVA sprak presentator Fred van Leer, die zelf ook veel mooie tweedehandse stukken heeft, zoals een Birkin bag uit de jaren 70. Voor zijn werk als stylist koopt hij vintage jurken van bijvoorbeeld Vivienne Westwood. Fred: “Maar wat ik nooit weg zou doen uit m’n eigen kledingkast zijn m’n jasjes met pailletten van Dolce & Gabbana, die hebben een godsvermogen gekost. Ik heb er eentje in het roze en een in het zwart. Doe ik nooit aan, maar ik zou ze echt nooit weg doen!”

Stylist Graziella Ferraro geeft ons een tip om de beste treasures te vinden: “Kijk in je kast naar wat je echt nodig hebt. En shop dan niet alleen in Amsterdam, maar juist ook daarbuiten. Antwerpen en Brussel zijn bijvoorbeeld echt top voor tweedehands aankopen!” De zusjes Elise en Vita Boers van het YouTube-kanaal Blonde Tigers kopen veel vintage, maar verkopen nu voor het eerst zelf kleding op Marktplaats. Elise: “Wat ik echter nooit zou verkopen zijn mijn boots van de Noordermarkt.” Elise: “Ik heb een leren jasje dat ik al acht jaar heb, die is helemaal naar mijn lichaam gevormd. Die doe ik never ever weg!”.

De items van de bloggers en vloggers zijn tot en met 7 december te koop op Marktplaats.