VIDEO: “Een hersentumor komt altijd terug. Die strijd ga je verliezen.”

Afgelopen editie van VIVA400 was een avond vol hoogtepunten met inspirerende vrouwen, goede gesprekken, boeiende verhalen en een verdomd leuke presentator. Met zoveel vrouwen in één ruimte kun je je bedenken dat het niet bepaald een rustig theekransje was. Toch was er een moment dat iedereen met een brok in z’n keel naar het podium keek, en dit moment was allesbehalve gepland…

VIVA400-genomineerde Ingeborg van Beek vroeg presentator Beau van Erven Dorens of zij een woordje mocht doen op het podium en vertelde daar haar heftige verhaal. Bij Ingeborg werd ruim een jaar geleden een hersentumor ontdekt. Inmiddels is een deel van deze tumor verwijderd, maar dat de tumor weer gaat groeien, staat vast. En helaas groeit daarmee de onzekerheid over haar toekomst mee.

Dit greep in het bijzonder Peter de Mönnink (CEO van Sanoma/SBS) aan. Vrij snel voegde hij zich dan ook bij Ingeborg op het podium, en gaf aan namens Sanoma/SBS €5000,- te willen doneren aan Stichting STOPhersentumoren. Maar waar kwam Peters emotionele betrokkenheid vandaan en hoe gaat het nu met Ingeborg? Een videoverslag.