VIDEO: Een wedstrijdje marshmallows eten met Paul Turner

michelle kopfotoHij was even uit het zicht verdwenen maar Paul Turner is terug! Eén van onze favoriete deelnemers van The Voice of Holland heeft afgelopen week een boek uitgebracht over zijn jeugd met overgewicht. Ik zocht hem op om te vragen waarom dit onderwerp zo belangrijk voor hem is.

Door: Michelle Bakker

Ik ontmoet Paul in Amsterdam West, waar hij op zijn fiets naartoe is gekomen. De Britse zanger heeft vier jaar in Nederland gewoond, maar is inmiddels alweer een paar maanden terug in Londen. “Om even op adem te komen,” licht hij toe. Dat hij Nederland nog steeds een warm hart toedraagt, merk ik aan de manier waarop hij over ons land praat. “Het is geweldig om weer even terug te zijn en al mijn vrienden weer te zien,” zegt hij met twinkelende ogen.

Reden voor Paul’s tijdelijke terugkomst is de publicatie van zijn boek: Mijn strijd tegen de kilo’s, waarin hij vertelt over zijn jeugd met overgewicht. Gelijk stelt hij voor om ook zijn lievelingsspelletje te doen: de marshmallow challenge, wat eigenlijk symbool staat voor hoe hij als kind was: letterlijk dól op eten. Wie wint is dan misschien ook niet helemaal een verrassing…