VIDEO: Hockeyen met Naomi van As

Jessica SindelkaHockeyen tegen Naomi van As, je moet het maar durven. VIVA’s Jessica kwam onverwacht en onvoorbereid tegenover haar op het veld te staan.

Door: Jessica Sindelka

Nietsvermoedend reisde ik naar het Amsterdamse Westerpark om Naomi van As te interviewen. De tophockeyster is hard aan het trainen voor de Olympische Spelen in Rio, waar zij in augustus met het Nederlandse damesteam een gouden medaille binnen hoopt te slepen. Daarnaast is ze ambassadrice van de nieuwe Always-campagne #LikeAGirl. Reden genoeg om eens bij te kletsen over de huidige stand van zaken, vond ik.

Maar voor ik het wist kreeg ik een hockeystick in mijn hand gedrukt en werd ik het veld op gesleurd voor een spontane hockeytraining! Leuk idee, minder leuk dat ik – op enkele potjes tijdens schoolgym na – geen hockey-ervaring heb. Daar sta je dan met je goede gedrag. Ik heb me nog nooit zo lomp gevoeld.

Gelukkig was Naomi op mijn geklungel voorbereid en kwam ik zonder kleurscheren – en op hakken! – de training door. Sterker nog: ik heb in het potje tegen haar zelfs nog gescoord (of moet ik zeggen: een punt gedrukt?). Check onderstaande video voor het bewijs, én voor het interview dat gelukkig ook nog plaatsvond. Eind goed, al goed.

Met VIVA naar het sportieve festival Buiten Adem? Check hier hoe je kaarten scoort met korting.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.