VIDEO: Hondenmelkproeverij; dit waren de reacties

 Koeien worden gebruikt als melkmachines, en waarom eigenlijk? Je kunt ook plantaardige melk drinken, vindt Dierenrechtorganisatie PETA. Ze maakten hun punt door mensen op straat hondenmelk te laten drinken. Check de video!

In samenwerking met creatief bureau Don’t Panic maakte PETA een video waarin mensen hondenmelk proeven. Alleen vertellen ze dat specifieke gegeven er niet bij. De proefkonijnen reageren hilarisch.

De video is het startschot van PETA’s nieuwe campagne, waarin wordt laten zien dat plantaardige melk van soja, kokos, amandelen, haver en hennep geen dierlijk vet bevat waarvan je slagaders dichtslippen of je cholesterol wordt verhoogd. Vaak bevat koemelk ook sporen van pus en bacteriën van bijvoorbeeld geïnfecteerde uiers. “Mensen zijn de enige soort op de planeet die de melk van een ander dier drinkt, en koeienmelk is niet natuurlijker voor ons dan hondenmelk,” vertelt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “Als het gaat om het drinken van melk na de borstvoeding, is plantaardige melk het beste.”