VIDEO: Neovadiol-wáttes? VIVA test: hoe staat het met jouw beautykennis?

Etiketten in beautyland, soms lijken ze wel geschreven in geheimtaal. Hoeveel begrijp jij ervan? Ik ging de straat op en testte hoe het gesteld is met onze beautykennis.

Door: Jessica Sindelka

Drogisterijen en parfumerieën staan vol potjes met benamingen waar je u tegen zegt. Wat betekent Neovadiol Magistral Elixir? Enig idee wat je kunt met Revitalift Laser X3? En wat is nou precies het nut van Liftactiv Flexilift Teint? “Het zou allemaal best wat makkelijker kunnen,” geven twee medewerkers van Douglas toe in het filmpje. “In Amerika houden ze van dit soort termen, maar Nederlanders zijn wat directer. Hier zien wij het liefst gewoon ‘antirimpel’ of ‘antiwallen’ op een potje staan. Maar ja, de merken willen het ook een beetje chic houden, hè.”

Meer leren over cosmeticakreten? In VIVA vind je deze week een lesje potjeslatijn. Bestel ’m hier of lees het artikel op Blendle.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.