VIDEO: Deze onschuldige woorden moet je niet googelen

Stel, je wilt blauwe wafels maken. Waarom je dat zou willen doet er even niet toe, maar je wilt het. Je googelt ‘blue waffles’ om een recept te vinden, maar voor je het weet bevind je je op de meest ranzige website ooit over ‘blue waffles disease’, een aandoening aan je geslachtsdeel.

Naast ‘blue waffle’ zijn er nog meer onschuldig ogende woorden die in de online zoekmachine leiden tot iets waar je totaal niet op rekent. We lieten nietsvermoedende redactieleden een paar van deze woorden googelen. Check onderstaande video om te zien hoe dat verliep.

Glans

Dat glans het Engelse woord voor eikel is, wisten we. Maar naast ‘gezonde’ eikels komen we een hoop minder aantrekkelijke varianten tegen als we dit woord googelen. Gádverdamme.

Lemon party

Even dachten we nog dat het iets met tequila te maken had, maar dat was natuurlijk te naïef. Voor de duidelijkheid: dit feestje heeft weinig met citroenen te maken. Bij het googelen van deze woorden kom je terecht op een ‘shocker website’ waar je drie oude mannen een trio ziet doen.

Wet koala

Met je kleine nichtje een schattige natte koala opzoeken? Doe maar niet, want voor je het weet heb je gruwelbeelden voor je. Schrale troost: de monstervariant is een hoax.

Tekst: Jessica Sindelka
Video: Fiona van Kessel

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.