VIDEO: Skimaagd Michelle voor het eerst op skivakantie

Nederlanders die niet van skivakantie houden, bestaan die nog? Yup, VIVA’s Michelle (28) is er een: afgezien van een uurtje indoorskiën heeft ze nog nooit op de lange latten gestaan. Ze is namelijk als de dood voor après-skimuziek, een leeggezogen bankrekening en hitsige skileraren. Hoog tijd voor een ski-ontmaagding.

Ik zal er niet omheen draaien: zo’n atleet ben ik niet. Sterker nog: ik heb zo ongeveer alle sporten geprobeerd in mijn prille 28 jaar, maar zowel mijn turn-, voetbal-, hardloop-, handbal- als tenniscarrière waren een verdomd kort leven beschoren. De enige vormen van lichaamsbeweging waar ik me met regelmaat mee bezighou, hebben meer te maken met het halen van een trein of tram. Maar voor zover ik weet is daar nog steeds geen Olympische sport van gemaakt. Long story short: ik loop niet echt warm voor sport (woordgrapje, haha!). En dus: alle keren dat ik op vakantie ging, koos ik liever voor een cocktailtje in de zon dan een actieve vakantie op de piste. Maar met een groep vrienden die er allemaal zo dol op zijn dat er soms avonden gevuld worden met wintersport-geklets, werd ik er toch benieuwd naar. Wat kan er nou zó leuk zijn dat praktisch de gehele Nederlandse samenleving zich tussen september en april naar de sneeuw begeeft? Buiten het feit dat de temperatuur er dermate laag is dat ik me afvraag of je dan nog wel van vakantie kunt spreken, is het volgens mij ook nog eens duur en van aprèsskimuziek krijg ik spontaan uitslag. Het feit dat al deze bezwaren met gemak door zo’n beetje iedereen voor lief worden genomen, maakte me nieuwsgierig. Dus toen ik de kans kreeg om mee te gaan skiën in het Franse Les Sybelles, deed ik het. En eerlijk is eerlijk: het was dé manier om af te rekenen met mijn hardnekkige skivakantie-vooroordelen.

Of Michelle nog een keer de sneeuw op zal zoeken, lees je in VIVA 9…

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.