VIDEO: Netflix lanceert eerste trailer van film over anorexia: ‘To the bone’

Vanaf 14 juli is de film over anorexia ‘To the bone’ te zien op Netflix. Vandaag lanceerde de streamingsdienst de trailer.

‘To the bone’ ging op het Sundance Film Festival in première. De heftige film kreeg daar veel goede kritieken, terwijl het maken niet van een leien dakje ging. Schrijfster en regisseuse Marti Nixon – die tijdens haar tienerjaren zelf kampte met anorexia en boulimia – stond aan het roer van de film, maar ondervond veel problemen met het vinden van producers.  “Het leek alsof mannelijke producers het niet begrepen… Er is mij meerdere keren verteld dat het een te klein onderwerp was,” vertelt Nixon aan Indiewire. Maar ze gaf niet op, sloot een samenwerking met vrouwelijke producers, Netflix én wist Lily Collins te strikken voor de hoofdrol. De 28-jarige actrice heeft ook een verleden met anorexia, en was daarom bang om af te moeten vallen voor de film, zo liet ze weten aan Refinery29. Daarom deed ze dat onder strenge begeleiding van een voedingsdeskundige.

Bekijk de trailer van ‘To the bone’ hierboven.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.