VIDEO: VIVA la Vino: Wijnfles met kurk of schroefdop?

Welk glas hoort bij rode wijn? Hoe zit het met de kwaliteit van een bag-in-box wijn? Is de combinatie van witte wijn en vis echt een no go? Wekelijks geeft wijnjournalist Cuno van ’t Hoff in VIVA la Vino antwoord op allerlei oh zo belangrijke wijnkwesties! Hij trapt af met de vraag: moeten we voor een wijnfles met kurk of schroefdop gaan?

Een lekker roseetje tijdens een warme zomeravond, een goed glas rode wijn tijdens een diner: we kunnen allemaal (soms iets te goed…) genieten van een wijntje. Maar, eerlijk is eerlijk, van sommige vragen over wijn hebben we gewoon geen kaas gegeten. Cuno van ’t Hoff heeft dat gelukkig wél en geeft wekelijks antwoord op al onze vragen over ons favoriete drankje. In aflevering 1 van VIVA la Vino bespreekt hij het verschil tussen wijn uit een fles met een kurk of schroefdop.

Meer VIVA la Vino:

Met dank aan: Bistro Noord

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.