VIDEO: webserie #Instaberoemd afl. 3: Fitgirlcode

Benieuwd hoe het leven van een social influencer eruitziet? Je ziet het elke week in VIVA’s webserie #Instaberoemd. Vijf invloedrijke dames op social media vertellen je alle ins en outs over hun leven en werk. Vandaag aflevering 3!

Deze week interviewt blogcoach Kirsten Jassies Aranka van der Voorden, oprichter van Fitgirlcode.com. Een jaar geleden begon ze het Instagramaccount Fitgirlcode, waar ze binnen drie weken al 10.000 volgers had. Om ook haar verhaal erachter kwijt te kunnen, besloot ze een blog te starten. Ze begon met vriendinnen te schrijven over hun passie: gezond eten en sporten. Dat alleen kippensoep en crackers eten niet werkt, kwamen de meiden al snel achter. “Je kunt wel degelijk lekker eten, sporten en gezond zijn tegelijkertijd!”

Inmiddels schrijven er 40 vrouwen voor de blog en werken er 9 op kantoor. Aranka werkt graag met een team zodat iedereen kan blijven doen waar  ‘ie het best in is. Fitgirlcode heeft zo’n 100.000 unieke bezoekers per maand.

Volgens Aranka is de definitie van gezond zijn dat je lekker in je vel zit en doet waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Af en een zak chips tevoorschijn toveren moet volgens haar best kunnen. “Stress is het ergste wat je je lichaam kunt aandoen. Als je gelukkig bent dan straal je dat uit en dat is heel goed voor je gezondheid. Cheatmeals mogen dus.”

Volgende week in #Instaberoemd: Sophie van de foodblog Lekkerensimpel.com met 340.000 unieke bezoekers per maand.

Fitgirlcode

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.