VIDEO: webserie #Instaberoemd afl. 5: April and May

Benieuwd hoe het leven van een social influencer eruitziet? Je ziet het elke week in VIVA’s webserie #Instaberoemd. Vijf invloedrijke dames op social media vertellen je alle ins en outs over hun leven en werk. Vandaag aflevering 5!

Voor aflevering 5 van #Instaberoemd interviewt blogcoach Kirsten Jassies blogger Jantine Vaartjes van April and May. Zij runt deze blog met Vivian Hoebe. Samen ontwikkelen ze interieur- en stylingconcepten. Hun Pinterestaccount draagt veel bij aan het succes. Met 4,5 miljoen volgers is April and May Nederlands grootste account op Pinterest en nummer 13 van de wereld.

De blog is begonnen vanuit hun passie, niet om geld te verdienen. Toen Pinterest werd gelanceerd had Jantine meteen door dat het een interessant kanaal was en omdat Pinterest haar account in het begin promootte, groeide deze explosief. Ze vindt het jammer dat Pinterest er nog niet was toen ze haar studie aan Artemis deed, want zo had ze zichzelf het doorbladeren van duizenden magazines kunnen besparen.

Een van de opdrachten waar Jantine het meest trots op is, is het ontwikkelen van de Lookbooks voor de kidscollectie van Zara. Zara ontdekte Jantine en Vivian via de blog April and May Mini. Na een aantal grote projecten, zoals het opzetten van de concept store First or Second in Alkmaar, zullen ze zich het komende jaar weer helemaal op hun blog focussen. Ook komt er een rebranding aan.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.