VIDEO: Zo dans je op Armin van Buuren

Er was vuurwerk, er waren dansers en er was veel, heel veel losgaand publiek. Ja, het dak ging er afgelopen weekend af tijdens de première van ‘Embrace’, de nieuwe wereldtour van Armin van Buuren. Maar hoe dans je eigenlijk op trancemuziek? De BN’ers doen het voor.

Door: Jessica Sindelka

Terwijl Timor Steffens z’n strakke moves in de strijd gooit en de zusjes van O’G3NE met hun lichaam rollen alsof ze nooit anders gedaan hebben, weet Armin zelf eigenlijk niet zo goed hoe hij op zijn muziek moet bewegen. “Ik ben dj geworden omdat ik niet kan dansen,” grapt hij. Ook radio-dj Barry Paf heeft geen idee. “Ik kan niet dansen. Het is echt heel erg,” roept hij beschaamd.

Drummer Niles Vandenberg van Kensington heeft een goed excuus om niet te hoeven dansen. “Ik zit altijd maar achter dat fucking drumstel, hè. Ik kan nooit weg.” Gelukkig doet Shelley van O’G3NE een dans voor hem in de plaats. “Is Martin Garrix vanavond aanwezig? Daar zou ik wel een dansje mee willen wagen,” roept ze.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.