Embrace your inner Japanner: video’s maken met de iPad

video's maken met de iPad

(in samenwerking met Apple)

Ik woon in het centrum van Amsterdam en de eerste keer dat ik daar iemand met een tablet zag filmen, moest ik even twee keer kijken wat die persoon nou eigenlijk aan het doen was. Maar nu ik zelf in het bezit ben van een iPad, moet ik toegeven dat video’s maken best leuk en eigenlijk ook heel makkelijk is. Daarom hieronder 5 tips voor gemakkelijk video’s maken met de iPad. Altijd leuk om je familie en vrienden jaloers mee te maken na een tropische vakantie. Oh ja, en voor de aardigheid heb ik mijn eerste uitprobeersel er ook bij gezet.

1. Liggend filmen

Schiet je video te allen tijde liggend, (met andere woorden: houd je iPad horizontaal). Waarom? Daarom: KLIK!

2. Hyperlapse

Ik kende Hyperlapse eigenlijk alleen van de korte hype van vorig jaar: iedereen uploadde een versneld timelapse filmpje op Instagram. Een toffe gratis app en zeker als je ontdekt wat je er nog meer mee kunt. Hyperlapse is namelijk uitermate geschikt als je net als ik niet zo’n vaste filmhand hebt. Met andere woorden: je wilt niet dat je beelden heel schokkerig worden. Probeer daarom eens met Hyperlapse te filmen. Nadat je gefilmd hebt, kun je kiezen in welke snelheid je ‘m wilt opslaan. Kies hier de optie ‘1x’ voordat je ‘m opslaat en je zult zien dat het net lijkt alsof je video vanaf een statief geschoten is.

3. Wissel af met korte sfeerbeelden

Maak je een sfeervideo van bijvoorbeeld je vakantie? Zorg dat je veel beelden kort achter elkaar afwisselt. Je video hoeft niet uren te duren om een sfeer vast te leggen. Vaak houden kortere shots je video boeiend en heb je minder kans dat er vroegtijdig wordt afgehaakt. Je kunt hyperlapse-beelden afwisselen met ‘gewoon’ materiaal of bijvoorbeeld juist vertraagde beelden.

4. Vermijd donker beeld

Soms kan je door de verkeerde belichting donker beeld krijgen, met één tik op je scherm zul je zien dat het beeld automatisch lichter wordt.

5. Monteren is zó gepiept

Ideaal is dat je eigenlijk zeer eenvoudig je video in elkaar zet met bijvoorbeeld iMovie, Replay of een app als Filmic. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten tot je thuis achter de computer zit maar al op locatie zelf met je iPad aan de slag kunt. En dan kom je er ook gelijk achter dat je voor het monteren helemaal geen grafische achtergrond hoeft te hebben. Kies je leukste videofragmenten, zet ze achter elkaar, kies mooie overgangen en monteer er je favoriete plaatje onder.

Afgelopen week ging ik voor één dagje naar Parijs: hét ideale moment om mijn nieuw verworven kennis te testen en zie hier het resultaat: