De weg naar succes: Amber (25) gaat naar Nashville om te werken aan haar zangcarrière

Eén meisje, één missie. Amber Kamminga droomt ervan om van zingen haar werk maken. Daarom vertrekt ze morgen naar Nashville voor een intensieve songwriting retreat.

Van 5 tot 9 november neemt Amber (25) deel aan een songwriting retreat onder leiding van Judy Stakee, een fantastische songwriter en voormalig mentor van grote namen als Katy Perry en Gavin DeGraw. Daar heeft ze een strakke planning. Elke ochtend volgt ze drie uur workshops over zingen, songwriting en de zangindustrie. ’s Middags gaat Amber co-writen met twee andere songwriters, en Judy als coach. Vervolgens speelt iedereen ’s avonds het nummer dat-ie die dag heeft geschreven. 

Na de retreat blijft Amber in Nashville om zelfstandig aan de weg te timmeren als zangeres. Zo heeft ze al een optreden gepland staan in het bekende Bluebird Cafe en zal ze met producer Femke Weidema haar volgende single produceren. Daarnaast probeert ze op zoveel mogelijk open mic’s te spelen.

Benieuwd hoe het avontuur haar afgaat? Voor VIVA houdt Amber de komende weken een vlog bij. In de video hierboven stelt ze zich alvast aan je voor.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.