Dit zijn de winnaressen van VIVA400 2017

Op donderdagavond 23 november 2017 werden voor de tiende keer de VIVA400-awards uitgereikt aan de meest inspirerende en succesvolste vrouwen van Nederland. Presentator Art Rooijakkers presenteerde samen met blogger Sanny Verhoeven de jubileumeditie in Undercurrent in Amsterdam.

De winnaressen van de VIVA400 2017 zijn Synthia Stoffer, Maria Themeli, Danielle van Grondelle, Lotte Rensen en Rianne Swierstra. Danique Bossers nam de Publieksprijs mee naar huis en Suzanne Eikmans is de winnares van VIVA400 Visionista 2017.

Bekijk hier de aftermovie van VIVA400 2017

Categorie: Creatieven

Winnares: Danielle van Grondelle - Plus size model

Daniëlle van Grondelle maakte als eerste Nederlandse plus size model haar debuut op de New York Fashion Week. Naast topmodel is ze een rolmodel voor het uitdragen van body positivity, waarover ze inspirerend sprak tijdens een TEDxtalk. Als jurylid van het nieuwe televisieprogramma Curvy Supermodel onderstreept ze nogmaals het belang van de strijd voor normale maten in het modebeeld.
Maria Themeli

Categorie: Knappe Koppen

Winnares: Maria Themeli - Onderzoeker VUmc

Maria Themeli is een pionier op het gebied van immuuntherapie voor de behandeling van kanker. Met haar eigen onderzoeksgroep binnen het VUmc Cancer Center onderzoekt zij de rol van het immuunsysteem bij de behandeling van kanker. Voor haar onderzoek ontving Maria o.a. de Druckenmiller Fellowship van de New York Stamcell Foundation.
Synthia Stoffer

Categorie: Krachtpatsers

Winnares: Synthia Stoffer - Self Defense Expert

Synthia Stoffer was de eerste vrouwelijke Krav Maga-instructeur in Nederland. Zij is nu Europa's beste vrouw in Krav Maga en één van de weinige vrouwen wereldwijd met een 3de dan Krav Maga. In 2017 richtte ze JUNO Women Self Defense op, een uniek programma met als missie vrouwen sterker en zelfbewuster te maken en hun veiligheid vergroten. Daarnaast is ze eigenaar van het Self Defense Trainingcenter REFLEX in Utrecht.  
Lotte rensen

Categorie: Wereldverbeteraars

Winnares: Lotte Rensen - Digital & Online Expert van Rutgers

Met haar online platform ‘Ambitieuze Meisjes’ zorgt Lotte Rensen ervoor dat meiden en vrouwen in Nederland een plek hebben om van elkaar te leren groeien en de juiste contacten te leggen. Dit naast haar baan als Digital & Online Expert bij kenniscentrum Rutgers. Daar komt ze op voor de seksuele gezondheid en rechten van mensen wereldwijd, o.a. als projectleider van SheDecides.
Rianne Swierstra

Categorie: Zakenwonders

Winnares: Rianne Swierstra - Founder Rianne S

Rianne Swierstra laat met haar erotische label RIANNE S zien dat erotische speeltjes ook mooi kunnen zijn. De vrouwvriendelijke speeltjes leveren een positieve bijdrage aan het seksleven van vrouwen. Haar bedrijf heeft een miljoenenomzet en de speeltjes worden in veertig landen verkocht.
Danique Bossers

Categorie: Zakenwonders

Winnares: Danique Bossers - Founder & Director Most Wanted

Na haar studie bedrijfskunde startte Danique Bossers uit Rotterdam in 2013 met haar webwinkel MostWanted, een webshop met fashion pronkstukken uit Parijs, Berlijn en Amsterdam. Sinds 2014 heeft ze ook een fysieke winkel in Rotterdam. Voor het derde jaar op een rij liet Danique het aantal bestellingen, volgers en omzet van haar modemerk stijgen en ook opende ze een nieuw kantoor met fotostudio.    

Wie is de VIVA400-vrouw?

De VIVA400-vrouw is ambitieus en ondernemend. Ze inspireert door wie ze is, wat ze doet en wat ze bereikt binnen een team, als ondernemer en/of voor de maatschappij. Met haar innovatieve denk- en werkwijze heeft ze een duidelijk doel voor ogen. Afgelopen jaar won ze een prijs, startte een succesvolle eigen business of zette een noemenswaardige prestatie neer waarmee ze het verschil maakte. Daarom verdient zij een plek in de lijst der lijsten: de VIVA400.