Dit zijn de winnaressen van VIVA400 2018

Donderdagavond 15 november werden voor de elfde keer de VIVA400-awards uitgereikt aan de meest inspirerende en succesvolle vrouwen van Nederland. De awardshow werd gehost door vlogger Sanny Verhoeven en VIVA-hoofdredacteur Debby Gerritsen in het Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky.

And the winners are….

Maar liefst negen vrouwen kregen een VIVA400-award uitgereikt. Doa Shaikhani is de winnares in de categorie Creatieven. In de categorie Wereldverbeteraars won Michelle Wolters, Marloes Hoedeman won de award in de categorie Zakenwonders, en degene die er met de award in de categorie Knappe Koppen vandoor ging was Charlotte Teunissen. Stephanie Verhoef won in de categorie Krachtpatsers en in onze nieuwe categorie Techtalenten was Nina Hoff de winnares. Fara Bellinga ging er met de Publieksprijs vandoor. Birgit van der Heide en Gabrielle Claushuis wonnen de VIVA400 Visionista-award.

Bekijk hier de aftermovie van VIVA400 2018

Categorie: Creatieven

Winnares: Doa Shaikhani - Arts

Doa, beter bekend als Dokter Do, heeft al vele jonge meiden geïnspireerd met haar blogs over haar coschappen. Doa kreeg vroeger vaak te horen dat ze door haar allochtoonse afkomst nooit ver zou komen, maar door middel van haar blogs bewijst ze dat je alles kan bereiken zolang je maar hard werkt. Hiermee inspireert ze duizenden andere vrouwen om hun dromen waar te maken en zich nooit tegen te laten houden. Haar blog zijn inmiddels ook gepubliceerd in haar eigen blogbundel.

Categorie: Wereldverbeteraars

Winnares: Michelle Wolters - Co-founder Klup

Naar aanleiding van het persoonlijke verhaal van haar vader die er een paar jaar geleden alleen voor kwam te staan, startte Michelle met Klup. Deze sociale app koppelt 50-plussers op een innovatieve en positieve manier met als doel om nieuwe mensen te ontmoeten en leuke activiteiten te ondernemen. Door middel van Klup probeert Michelle de eenzaamheid onder ouderen te verminderen.

Categorie:

Winnares: Charlotte Teunissen - Hoogleraar Neurochemie

Wetenschapper Charlotte is dit jaar als eerste vrouw in Europa benoemd tot professor in de neurochemie bij Amsterdam UMC. Haar onderzoek richt zich op het zoeken naar stoffen in hersenvocht en bloed, zogenaamde biomarkers, die ziektes kunnen aantonen. Binnen een jaar verwacht Charlotte de eerste bloedtest die de ziekte van Alzheimer aantoont op de markt te brengen. Hiermee hoopt ze Alzheimer al in een vroege fase van de ziekte vast te kunnen stellen en door middel van bloedtesten het verloop van de ziekte te kunnen volgen.

Categorie: Krachtpatsers

Winnares: Stephanie Verhoef - Re-integratie begeleider Defensie

Stephanie overleefde een aanval met een raket in Afghanistan. Ze herstelde van haar fysieke verwondingen, maar ze kampt nog steeds met PTSS. Gedurende haar revalidatie en re-integratie heeft sport haar geholpen bij haar herstel. In oktober staat Stephanie op de Invictus Games, een internationaal paralympisch sportevenement voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger. Met haar verhaal wil Stephanie anderen inspireren en laten zien dat je veel kunt bereiken als je niet opgeeft. In haar werk als re-integratie begeleider gebruikt ze haar ervaringen om anderen weer in het zadel te helpen.

Categorie: Techtalenten

Winnares: Nina Hoff - Co-founder en CEO byFlow

Nina Hoff is co-founder en CEO van byFlow, waarmee ze zich richt op het printen van 3D voedsel. Inmiddels lukt het byFlow om meer dan 50 ingrediënten te printen, zijn er al honderden printers verkocht en staat het bedrijf wereldwijd in de spotlights. Nina is druk bezig om met haar bedrijf een flinke omslag te gaan maken in de Food Industry. Zo onderzoekt ze met de 3D Food Printer hoe chefs uniek kunnen blijven en kijkt ze naar het inzetten van de technologie tegen voedselverspilling en voor patiënten met kauw- en slikproblemen.

Categorie: Zakenwonders

Winnares: Marloes Hoedeman - Founder Love Stories

Marloes is founder en ontwerper van lingeriemerk Love Stories, dat binnen vijf jaar uitgroeide tot een bekend lingeriemerk met 15 winkels en meer dan 3000 verkooppunten. Binnenkort liggen de ontwerpen van Marloes ook in de schappen van H&M. Love Stories is daarmee het eerste lingeriemerk dat de handen ineenslaat met deze grote modeketen. Het bekendste ontwerp van Marloes is de bralette, een afgeleide van de klassieke bh maar dan zonder beugel of extra vulling.

Categorie:

Winnares: Fara Bellinga - YouTuber

Fara Bellinga won dit jaar met haar gezin de VEED Award voor 'Beste Vlogger'. Fara liet ruim 250.000 abonnees meegenieten van haar zwangerschap en alles wat daarbij kwam kijken. Met ruim 12 miljoen kijkers per maand zijn de Bellinga's veruit de grootste familievloggers van Nederland. Ze plaatsen elke dag een nieuwe vlog waarin te zien is hoe de familie hun dag heeft beleefd.

Wie is de VIVA400-vrouw?

De VIVA400-vrouw is ambitieus en ondernemend. Ze inspireert door wie ze is, wat ze doet en wat ze bereikt binnen een team, als ondernemer en/of voor de maatschappij. Met haar innovatieve denk- en werkwijze heeft ze een duidelijk doel voor ogen. Afgelopen jaar won ze een prijs, startte een succesvolle eigen business of zette een noemenswaardige prestatie neer waarmee ze het verschil maakte. Daarom verdient zij een plek in de lijst der lijsten: de VIVA400.