Dit zijn de winnaressen van VIVA400 2019!

Donderdagavond 12 december reikte VIVA voor de twaalfde keer de VIVA400-awards uit. VIVA400 is hét platform en netwerk van en voor ambitieuze en ondernemende vrouwen. Zij zijn een grote inspiratie voor anderen door wat ze doen, door de successen die ze hebben behaald en door wat ze (nog meer) willen bereiken. Zoals elk jaar waren er weer 400 vrouwen genomineerd. Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een prijs wonnen, een uniek idee hadden, een geslaagde eigen business zijn gestart of een bijzondere prestatie hebben neergezet. Kortom: succesvolle vrouwen die ertoe doen en het verschil maken.

Hieronder vind je de winnaressen van VIVA400 2019.Sophie Ousri

Categorie: Creatieven

Winnares: Sophie Ousri - YouTuber

YouTuber Sophie Ousri plaatst vlogs en hilarische parodieën van bekende liedjes. Hoewel ze haar kijkers graag aan het lachen maakt, heeft Sophie ook een andere kant: ze oogstte veel lof toen ze vorig jaar een openhartige video plaatste over haar leven met borderline. Dit jaar werd ze genomineerd voor drie VEED Awards in de categorieën Beste Vrouwelijke YouTuber, Beste Muziek YouTuber en Beste YouTube Video. 

Categorie: Krachtpatsers

Winnares: Shona Shukrula - Scheidsrechter

Shona is scheidsrechter en sinds 2018 zit ze in een UEFA Talententraject. Dit jaar promoveerde UEFA haar naar de Referee Category Women Second. Vanaf komend seizoen komt Shona daardoor in aanmerking voor meer uitdagende wedstrijden. Om uiteindelijk op de grote eindtoernooien te kunnen staan, hoeft ze nog maar twee promoties te maken. Haar ambitie? Fluiten in het betaald voetbal voor mannen.

Categorie: Techtalenten

Winnares: Marjolein den Ouden - Lector Technology

Marjolein werkt als lector Technology, Health & Care bij Saxion en als Practor Zorg en Technologie bij het ROC van Twente, een samenwerking tussen het college voor Gezondheidszorg en het college Metaal, Elektro- en installatietechniek. Ze werkt samen met studenten, docent/onderzoekers en zorgprofessionals om de adoptie en acceptatie van technologieën in gezondheidszorg en welzijn te vergroten. Deze projecten dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg, welzijn en kwaliteit van leven van zorgvragers.
Zina Abboud

Categorie: Zakenwonders

Winnares: Zina Abboud - Founder Zina's Kitchen

Zina is oprichter van Zina's Kitchen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de Syrische keuken. Met het oprichten van Zina's Kitchen was Zina de eerste vrouwelijke vluchteling met een eigen bedrijf. Zina kookte o.a. voor Beatrix en de minister-president, daarnaast sprak ze vorig jaar op TEDx Alkmaar over haar reis van vluchteling tot succesvol ondernemer en publiceerde ze een kookboek over haar Syrische keuken.

Categorie: Wereldverbeteraars

Winnares: Alice Grasveld - Founder The Healthy Teeth Foundation

Alice is oprichter van The Healthy Teeth Foundation, een stichting die onderzoek uitvoert naar de oorzaken en de gevolgen van tandbederf bij arme kinderen. 80% van de kinderen in sloppenwijken heeft last van tandbederf en kiespijn is een belangrijke reden voor schoolverzuim. Met een actieplan en tandenpoetsprogramma hoopt Alice gedragsverandering te bewerkstelligen en ze zo een betere mondgezondheid èn toekomst te geven. Alice won met haar werk eerder al de UvA Alumni prijs.    

Categorie: Zorgdragers

Winnares: Jolanda van Gerwe - Pedagoog

Toen Jolanda van Gerwe zag dat veel van haar cliënten in de jeugdzorg worstelden met eenzaamheid, begon ze met Join Us. Hier kunnen eenzame jongeren terecht voor veilig contact en werken ze ondertussen aan hun onderliggende problemen. Inmiddels is Join Us een stichting geworden, zijn er al 10 vestigingen en er is enorm veel interesse vanuit gemeentes. Daarnaast lanceerde Jolanda het 'Meldpunt Eenzame Jongeren', geeft ze lezingen én is ze bezig met het ontwikkelen van preventie-materiaal voor scholen.
Eva Eikhout

Categorie: Publieksprijs

Winnares: Eva Eikhout - Presentatrice

Vorig jaar begon Eva Eikhout bij de BNNVARA Academy en sinds kort is ze een van de nieuwe presentatoren van YUNG DWDD. Hiervoor maakt ze items voor jongeren bij De Wereld Draait Door. Eva is geboren met een afwijking aan haar armen en benen en daarom maakte ze een item over de noodzaak van meer tijd voor haar en make-up in het persoonsgebonden budget. Eva is op dit moment een van de weinige mensen op televisie met een zichtbare handicap.