Boekrecensie: Rendez-vous

Hoewel dit boek al in 2006 is verschenen vond ik het toch de moeite waard het boek te bespreken. Ik had het boek mee op vakantie en ik vloog er binnen 2 dagen doorheen.

In het kort
De 34-jarige Simone vertrekt met haar man Erik en twee jonge kinderen naar Zuid-Frankrijk om een bouwvallig landhuis op te knappen. Eenmaal daar aangekomen blijkt het opstarten van de renovatie, het vinden van werklui en het opdoen van goede contacten toch een stuk lastiger dan verwacht. De Belg Peter, die al jaren in Frankrijk woont en aannemer is, helpt hen uit de brand.

Erik, Peter en de werkploeg storten zich op de verbouwing. Simone vereenzaamt en krijgt het gevoel alsof ze overal alleen voor staat. Dan is daar een van Peters werklui die Simone wakker schudt. Ze kan de jonge knappe Michel niet weerstaan. Vanaf dit moment begint ze langzaam maar zeker de controle over haar eens zo georganiseerde leven kwijt te raken. En reken maar dat ze spijt gaat krijgen van haar slippertje.

Mijn mening
Zoals ik al zei had ik het boek binnen no time uit. Het boek is zo vlot geschreven dat je niet eens merkt dat je leest. Het is lekker beeldend geschreven. Je ruikt de lavendelvelden, hoort het geluid van werklui op de achtergrond en je voelt de broeierige blik van Michel in je rug prikken.

Tussen het verhaal door vang je al glimpen op van waar het gaat eindigen. Het is duidelijk dat er iets vreselijks is gebeurd, maar daar kom je pas achter op het einde. Soms vond ik de flash-forwards niet echt iets toevoegen. Mijns inziens was een kleine vooruitblik aan het begin genoeg geweest.

Ik vond het einde erg verassend. Op een gegeven moment denk je te weten hoe het eindigt, maar niets is minder waar. In de laatste hoofdstukken neemt het verhaal een wending waardoor je alle gebeurtenissen in een ander perspectief gaat zien.

Rendez-vous is een spannend boek met een vleugje erotiek  (altijd goed natuurlijk) en een verrassend einde. Zeker de moeite waard. Schrijfster Esther Verhoef kreeg voor dit boek De Zilveren Vingerafdruk.

CC foto: jinterwas