Dilemma: “Moet ik haar zeggen dat ze stinkt?”

Katelijne: “Het is een beetje een vies dilemma waar ik mee zit. Wekelijks heb ik een overleg met een collega van een andere afdeling en zij ruikt niet zo fris uit haar mond. En ‘niet zo fris’ is eigenlijk nogal een understatement. Haar adem ruikt namelijk – hoe vreemd dat misschien ook klinkt – naar ontlasting.

Een andere collega die ik erover in vertrouwen heb genomen, dacht eerst dat ik haar in de maling nam, maar dat veranderde snel toen ze me tijdens m’n vakantie moest vervangen bij dat overleg.

Ik weet niet goed wat ik nu moet doen. De collega die ook weet van het probleem, zegt dat ik het echt aan haar moet vertellen omdat het volgens een of andere medische site op een darmziekte zou kunnen wijzen.

Het angstzweet breekt me al uit bij het idee dat ik haar apart moet nemen om te melden dat haar adem naar poep ruikt. Ik zou het liefst m’n kop in het zand steken. Het geluk is dat ze over een maand bij ons weggaat omdat haar contract niet is verlengd.

Kan ik niet gewoon denken: haar nieuwe collega’s zijn vast veel grotere helden dan ik, laat die het haar maar vertellen?”

Geef je mening!
Je reactie op dit dilemma kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je initiaal en eventueel je leeftijd komen erbij. Heb je zelf een dilemma? Mail dat kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

CC foto: db photograph’s