Dilemma: ‘Moet ik m’n schoonmoeder haar gang laten gaan?’

Inge (20): “Mijn vriend is tien jaar ouder, hij wordt binnenkort dertig. Ondanks dat het leeftijdsverschil geen problemen geeft binnen onze relatie, heb ik wel het gevoel dat zijn moeder mij totaal niet serieus neemt.

Surpriseparty
Ik had bedacht om voor zijn dertigste verjaardag een surpriseparty voor hem te organiseren. Ik wil hem echt een onvergetelijke verjaardag geven en aangezien hij erg gesteld is op z’n moeder, heb ik haar bij mijn plan betrokken. Dat bleek geen goed idee, want zij strijkt inmiddels met alle eer. Ik heb van alles geregeld, maar onder de uitnodiging staat alleen haar naam en het feest wordt bij haar thuis gegeven.

30 cadeaus
Afgezien van het feit dat ze de hele surpriseparty overneemt, heeft ze ook nog eens dertig cadeaus voor hem gekocht. Het was mijn idee om die samen uit te zoeken en te geven, maar inmiddels heeft ze besloten dat in haar eentje te doen. Ze heeft allemaal dingen gekocht die hij écht leuk vindt, en nu heb ik het gevoel dat er voor mij niets meer overblijft. Want hoe kan ik dit alles met een budget van € 150 overtreffen? Wat moet ik hem geven? Hij is gek op de sauna, dat is het enige wat ik nog kan bedenken.

Confrontatie
Ik ben pisnijdig op mijn schoonmoeder, maar ik twijfel of ik de confrontatie met haar moet aangaan. Het gaat om de verjaardag van mijn vriend en ik wil het feest niet verpesten. Moet ik m’n schoonmoeder dan maar haar gang laten gaan?”

Geef je mening!
Je reactie op dit dilemma kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je initiaal en eventueel je leeftijd komen erbij. Heb je zelf een dilemma? Mail dat kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

© Foto: Getty Images