Dilemma: ‘Zal ik alsnog zeggen dat ik jarig was?’

Rinske (27): “Ik heb geen megagroot dilemma, maar wel iets waarmee ik in m’n maag zit. Bij mij op het werk zijn verjaardagen altijd écht een feestje. Als er iemand jarig is, halen we alles uit de kast en wordt het bureau de avond van tevoren uitbundig versierd.

Ik werk in een klein team en kan het redelijk goed vinden met m’n collega’s. Toen ik vorige week maandag 27 werd, liep ik dan ook glimlachend de afdeling op – eens kijken hoeveel confetti en ballonnen er nou weer aan te pas waren gekomen. Tot mijn verbazing was er geen versiering te bekennen. De rest van de dag werd er ook met geen woord over m’n verjaardag gerept.

Niet dat m’n collega’s niet wisten dat ik jarig was – voor het weekend had ik nog verteld dat ik die zaterdag een feestje gaf. Ze waren het overduidelijk vergeten. Kan gebeuren, en ik had natuurlijk gewoon kunnen zeggen: ‘Hé jongens, ik ben jarig hoor!’ maar op dat moment had ik zoiets van: laat maar zitten. Ik heb m’n traktatie ongeopend mee naar huis genomen.

Behoorlijk kinderachtig van me en achteraf baal ik ervan. Maar ik vond het op dat moment zo’n teleurstelling dat ik als enige geen feestbureau had. Zoals ik al zei, blijft het een beetje knagen. Moet ik alsnog tegen m’n collega’s zeggen dat ik vorige week jarig was? En hen daarmee misschien een rotgevoel bezorgen? Of zal ik het maar zo laten en hopen dat ze er volgend jaar wel aan denken?”

Geef je mening!
Je reactie op dit dilemma kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je initiaal en eventueel je leeftijd komen erbij. Heb je zelf een dilemma? Mail dat kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

CC foto: Evil Erin