Dilemma: “Zal ik hem dezelfde naam geven?”

Shayma (34):  “Al jaren is Siham een goede vriendin van me. We hebben elkaar op het werk leren kennen en ook al zijn we inmiddels geen collega’s meer, onze band is steeds sterker geworden.”

Amar de tweede

“Toen we nog samenwerkten, hadden we allebei een kinderwens. Die van haar kwam iets eerder dan die van mij: zij kreeg een dochter en een half jaar later kreeg ik een zoon. Een jaar of twee geleden hadden we het erover dat we allebei een tweede kindje zouden willen. Ik vertelde haar toen dat ik Amara een mooie meisjesnaam vind en Amar een leuke naam voor een jongen. Nu is mijn vriendin drie weken terug bevallen van een jongetje en ze heeft hem Amar genoemd!”

Ingepikt
“Ik feliciteerde haar natuurlijk, maar zei wel dat ze mijn naam gepikt heeft. Ze reageerde een beetje lacherig. Ook ik krijg tot mijn grote blijdschap een zoontje, dat hoorde ik vorige week tijdens mijn 20-weken-echo. Ik ben bij mijn vriendin op kraamvisite geweest en heb haar gezegd dat ze het me wel moeilijk heeft gemaakt omdat ik al jaren met die naam in mijn hoofd liep. Haar reactie vond ik nogal flauw: ‘Ooo ja, maar je geeft je zoontjes toch niet allebei een naam die begint met een A? Dat geeft alleen maar verwarring met de post en zo.’”

Op namenjacht
“Rare smoes natuurlijk, maar ik ben wel op allerlei namensites gaan kijken om een andere naam voor mijn zoontje te verzinnen. Helaas vind ik het allemaal niks. Ten eerste omdat mijn man en ik ons kindje een moderne, islamitische naam willen geven die ook in Nederland leuk klinkt – we zijn moslim – en ten tweede omdat ik al sinds ik weet dat ik zwanger ben, mijn kindje in mijn hoofd Amar noem.

Zou het raar zijn als ik mijn zoontje ook de naam Amar geef?”

Geef je mening!
Je reactie op dit dilemma kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je initiaal en eventueel je leeftijd komen erbij. Heb je zelf een dilemma? Mail dat kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

CC foto: ~My World ~