Ja, ik wilde dolgraag een meisje

geen

Nooit zal ik vergeten hoe een medecursist tijdens zwangerschapsgym ons onomwonden mededeelde dat ze wéér een jongen verwachtte. Haar teleurstelling was groot.
Enigszins geschokt was ik wel. Door haar eerlijkheid en door het feit dat het kind in haar buik nu al B-keus was. Ze besloot hoe dan ook door te gaan voor een meisje, meldde ze. Al moest ze er zeven jongens voor baren.

Enid Blyton-pockets
Ik denk nog weleens aan die vrouw, als ik mijn dochters aanschouw. Tijdens die bewuste gymsessie was ik zwanger van een tweeling. En hoewel ik het niet hardop zei, hoopte ik wel degelijk op een meisje. Eentje was al genoeg. Waarom denk je dat ik anders al jarenlang een doos met verstofte Enid Blyton-pockets onder mijn bed bewaarde? Of die jaargang Tina’s? Of dat poppenhuis, dat onder een laken op zolder stond? Stiekem had ik visioenen van vlechtjes, maillotjes en roze balletpakjes.

Verlangen naar Tina

Maar dingen gaan altijd anders dan je denkt. Ik kreeg weliswaar twee dochters in mijn schoot geworpen, toch werd het balletpakje verruild voor paardrijlaarzen, werden mijn oude boeken over een ‘dolle tweeling’ (!) bestempeld als saai en werd er naar de Tina lang niet zo verlangd als ik vroeger deed. Wel hebben ze het druk met hun kleding en haar, maar daar heb ik al jaren niks meer over te zeggen.

Afstemmen op MTV
Is er dan niets wat aan mijn verwachtingen voldoet? Zeker wel. Zo mag ik graag tv-kijken, samen met mijn tienerdochters. Niet naar Nieuwsuur, maar naar Teen mom, een realityserie die al een tijdje meegaat en die me zelfs in herhaling langer op de bank houdt dan ik zou willen. Hetzelfde geldt voor Plain Jane of Audrina. Allemaal MTV-programma’s waar mijn meiden op afstemmen, maar waarvoor ik alles uit mijn handen laat vallen als ik er een glimp van opvang.

Märklin-trein
In onze bezitsdrang om de afstandsbediening zouden we bijna vergeten dat er nog mannen in huis zijn, want mijn derde bleek een jongen, precies wat ik wenste: er stond namelijk nog een oude Märklin-trein op zolder, van zijn vader geweest. Maar een jongen of meisje: je hebt het niet in de hand, alle bakerpraatjes ten spijt. Some girls have just all the luck. Dat doet me eraan denken: die nieuwe HBO-serie Girls, die moet ik nog even aanschaffen. Voor mijn meiden, uiteraard.

Nu te koop: Viva Mama
Met daarin: Alles over baby’s maken. Van bevruchting tot bevalling
Blog geschreven door Sunna Borghuis

Bron beeld: handmaidenbymaria