Join the club!

Het idee achter de 1%CLUB: iedereen kan makkelijk één procent van zijn tijd of geld missen om zo samen de wereld beter te maken. Een paar weken geleden stelden we drie 1%-projecten voor, jullie mochten stemmen. En jawel: al het geld voor het winnende project is binnen! Met 48,9% van de stemmen bleek het project dat ondersteuning biedt aan arbeidsparticipatie van gehandicapte vrouwen en meisjes uit Pakistan favoriet.

Door middel van trainingen vergroten de vrouwen hun kansen op de arbeidsmarkt, wat goed is voor hun inkomen, eigenwaarde en vooral onafhankelijkheid. En of het nou aan onze gulle lezeressen – geloven wij meteen – of aan andere wereldverbeteraars heeft gelegen: na de oproep tikte de teller in no time het streefbedrag van € 2.139 aan. Dat betekent dat er naaimachines en trainingsmaterialen kunnen worden gekocht en een werkplaats kan worden ingericht. Dikke, vette like!

En nu we toch bezig zijn: bij de 1%CLUB zijn nog bijna vijfhonderd andere projecten te vinden die onze steun verdienen. Deze drie willen we ook naar de 100% krijgen.

Trainingen om meisjes zelfstandig er te maken
Organisatie:
Rural Women Development Center
Wat: Een programma voor meiden van 10 tot 19 jaar met sexuele voorlichting en trainingen rondom financiële zekerheid, sociaal ondernemerschap en leiderschap.
Waar: Buea, Kameroen
Geld nodig voor:
trainings- en communicatiemateriaal.
Bekijk het project hier

 


Handwerkcursussen voor lokale vrouwen

Organisatie: Stichting Admiração – De Verwondering
Wat: Het aanbieden van gratis trainingen – o.m. verftechnieken, recycling, decouperen en naaien – om de economische positie van vrouwen (25+) met lage inkomens te versterken.
Waar:
Salvador, Brazilië
Geld nodig voor: het opzetten van de cursussen, in totaal voor vier groepen van vijftien vrouwen, cursusmateriaal en de cursusleider.
Bekijk het project hier

 

Versterking economische positie van vrouwen
Organisatie: Stichting HIRDA
Wat: Een project waarin meisjes en vrouwen worden voorgelicht over persoonlijke hygiëne tijdens de menstruatie en toegang krijgen tot wasbaar maandverband. Door de vrouwen zelf gemaakt en verkocht, waardoor ook hun economische positie wordt versterkt.
Waar: Abudwak, Somalië
Geld nodig voor: markt- en productonderzoeken, opzetten van een fabriek en voorlichting.
Bekijk het project hier

1%Club is een soort Marktplaats voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten, waarbij je met één procent van je tijd, kennis of geld al kunt bijdragen. Je kan bijvoorbeeld zelf jouw favoriete 1%Club-project onder de aandacht brengen bij je Facebookvrienden of zelf een idee te pitchen voor een nieuw ontwikkelingsproject.  Op 1procentclub.nl kun je alle projecten volgen.