“Moet ik mijn vader dat tongzoenen verbieden?”

Jildou (26): “Mijn vader heeft sinds ruim een half jaar een nieuwe vriendin, die hij heeft leren kennen via een datingsite. Dat zij flink wat jonger is – ze is 42, mijn vader 58 – daar zit ik niet zo mee.

Ik vind het op zich heel leuk voor hem dat hij drie jaar na de scheiding eindelijk weer iemand heeft gevonden. Waar ik wél moeite mee heb, is de gênante manier waarop hij zich nu gedraagt. Hij zit Hanneke van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te sms’en en als ze bij elkaar zijn… Ze raken elkaar voortdurend aan en hij zoent ‘r toch minstens vier keer per uur in haar nek. Waar mijn zus en ik bij zijn notabene. Wat zeg ik: waar de hele familie bij is!

Het kerstdiner bij mijn bejaarde oma was wat mij betreft de druppel. Hanneke zou wel even de schaal met kerstkransjes bijvullen in de keuken, waar mijn vader net een biertje uit de koelkast aan het halen was. Ik voelde het gewoon aankomen, dus toen ze na een minuutje nog niet terug waren, ben ik eens gaan kijken. En ja hoor, stonden ze daar gewoon tegen de koelkast te tongen! Mijn vader van 58! Tongen!

Mijn zus en ik vinden eigenlijk allebei dat dit zo niet langer kan, ook doordat ooms en tantes al achter zijn rug om zitten te lachen om zijn ‘dikke verkering’. Hij moet ophouden met dat vreselijke gedoe. Maar aan de andere kant: mogen we ons er wel mee bemoeien? Mijn moeder en hij lieten ons ook altijd onze gang gaan als wij vroeger met vriendjes thuiskwamen. En heus, wij gingen soms best ver. Maar ja, toen waren wij zeventien.”

Geef je mening!
Je reactie op dit dilemma kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je initiaal en eventueel je leeftijd komen erbij. Heb je zelf een dilemma? Mail dat kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

CC foto: pedrosimoes7