Naakte man boven de pan

Mannen die voor je koken met een schortje om. Het is niet echt een heel opwindend gezicht, maar wel een stuk veiliger dan het fenomeen blootkoken.

Hij is om op te eten
Chef tv-kok Jamie Oliver noemt zichzelf The Naked Cheff. Die man is om op te eten, vooral dat accent van hem is om van te smullen. Als hij alleen maar een recept voorleest, ben ik verzadigd. Maar hij noemt zich wel heel stoer de naakte chef, hij houdt wel gewoon z’n kleren aan als hij champignons snijdt, in z’n soepje roert en een taartje bakt.

Maar één op de tien mannen neemt deze naam wél heel letterlijk, want zij koken namelijk graag N.A.A.K.T!

Kleren uit a.u.b.
Een onderzoek (Hotpoint) naar de kookgewoonten van 3000 mannen en vrouwen in Groot-Brittannië leverde dit opmerkelijke resultaat op. Ik ben hoogst verbaasd, want ik heb nog nooit van een man in mijn omgeving gehoord dat hij graag zonder kleding in de pannen roert. Vrouwen zijn daar niet zo’n fan van, slechts vier procent daarvan zijn blootkokers.

Aangebrande haren
Maar waarom doen ze dat? Nog betere vraag: hoe doen ze dat? Want naakt koken lijkt mij ontzettend pijnlijk. Allerlei vetspetters van het biefstukje spatten tegen zijn buik en veroorzaken tweedegraads brandwonden. Hij opent een ovendeur waardoor de haren rond z’n geslachtsdeel door de hitte verschroeien. Naakt koken is volgens mij geen pretje en alleen bestemd voor stoere mannen met een hele hoge pijngrens.

Beschermend blaadje
De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om een nieuw soort keukenschort te ontwerpen. Als het aan de mannen ligt hoeft er weinig stof aan te zitten. Misschien is het wel handig als ze een soort adamskostuum ervan maken met een hittebestendig blaadje.

Heb je behoefte aan een echte naakte kok? Kijk dan even op Youtube naar Naked Chef 2*. Je prakkie van sperziebonen, aardappelen én een gehaktbal in een kuiltje vol jus is nog nooit zo opwindend geweest.

*Het is een 18+ filmpje, dus je bent gewaarschuwd!

CC beeld: still uit filmpje