Waargebeurd verhaal

Onzichtbare zusjes: het ontroerende verhaal van een meisje waarvan beide zusjes ernstig ziek zijn en uiteindelijk overlijden.

Hoofdpersoon Jessica Handler heeft twee zusjes. Haar jongste zusje, Sarah, heeft een zeldzame, dodelijke bloedziekte. Als Jessica acht jaar is wordt bij haar andere zusje, Susie, leukemie geconstateerd. De dokters gaan uit van een bizar toeval.

Het gezonde zusje
De ouders van Jessica geven al hun aandacht aan hen twee doodzieke kinderen. Jessica doet er alles aan om haar ouders te ontlasten maar wordt uiteindelijk het buitenbeentje van het gezin. Bij het overlijden van een familielid wordt de familie vaak dichter bij elkaar gebracht. Bij de familie van Jessica gebeurt dit niet. Zij worden langzaam uit elkaar gedreven.

Over de auteur
Jessica Handler is werkzaam als docente creatief schrijven en woont in Atlanta. Ze schrijft voor diverse (medische) tijdschriften. Een gedeelte uit Onzichtbare zusjes werd als essay genomineerd voor de prestigieuze literaire Pushcart Prize.

Wat vond ik ervan?
Als je net als ik van waargebeurde verhalen houdt, dan is dit een absolute aanrader! Vanaf de eerste bladzijde sleept de auteur je mee in het leven van dit gezin dat het meest afschuwelijk meemaakt, wat je als gezin door kúnt maken. Het is ontroerend en hoopgevend tegelijk. En laat duidelijk de impact zien die twee zieke zusjes hebben of de overgebleven zus. Als je rekent op een traan hier en daar dan is dit boek zeker het lezen waard!

Viva’s Boekenclub, iedere woensdag om 15.30 uur

CC foto: SpecialKRB