Zal ik de verjaardag van m’n zus laten schieten?

Eline (28): “Mijn drie jaar oudere zus Inge is jarig op 26 december. Niet echt een leuke datum natuurlijk, maar elk jaar op tweede kerstdag maken we er een feestje van voor haar – veel van haar vrienden komen dan na de familieverplichtingen naar mijn ouders en daar dansen en drinken we tot we erbij neervallen.”

Ik had al andere plannen
“Kennelijk was Inge het toch een beetje zat om tussen de kerstfeestelijkheden door haar verjaardag te vieren, want van de week mailde ze dat ze het dit jaar met oud & nieuw viert. Op zich heel leuk, zo’n huiskamerfeestje op de 31e, want vaak is het lastig een goede oud & nieuw-spot te vinden, maar ik heb weken geleden al met vriendinnen afgesproken om in een stad aan de andere kant van het land het nieuwe jaar in te luiden. We hebben een zespersoonskamer gefikst in een hostel en zijn van plan om flink de beest uit te hangen daar.”

Teleurgesteld
“Mijn zus en ik zijn heel close en ik ben er altijd bij als ze haar verjaardag viert, maar nu baal ik er nogal van dat haar feest de 31e is. Ik had me zo verheugd op dat oudejaars-uitje! Toch denk ik dat ik mijn vriendinnen moet teleurstellen – ik voel me min of meer verplicht om naar die verjaardag te gaan. Ik heb wel tegen m’n zus gezegd dat ik eigenlijk al andere plannen had gemaakt. Ze zei dat ze het niet erg vindt als ik er niet bij ben, maar de teleurstelling droop ervanaf en ook m’n ouders jubelden al dat het zo leuk is dat we met de jaarwisseling met z’n allen bij elkaar zijn.” 

M’n zus of m’n vrienden?
“De feestjes combineren is door de afstand geen optie, dus ik moet kiezen. Maar wat? Naar het feestje van m’n zus gaan en m’n vriendinnen melden dat ze zonder mij op 2012 moeten proosten en dan maar hopen dat dat uitje volgend jaar op herhaling gaat? Of bij m’n plan blijven en m’n zus d’r verjaardag een keer overslaan?”

Foto: IstockPhoto.com