De 10 dingen die je altijd vergeet mee te nemen naar Lowlands

lowlands

Dit weekend is het tijd voor het festival der festivals: A Campingflight to Lowlands Paradise of kortweg Lowlands. Al sinds 1993 vindt dit driedaagse festival plaats in Biddinghuizen. We tellen het even voor je uit: dat zijn dus vijfentwintig jaren. Toch krijgen we het nog steeds voor mekaar om een paar heul simpele dingen ieder jaar opnieuw te vergeten. Welke dat zijn? Komen ze.

Vraag een willekeurige vriendin ‘Wat mag ik absoluut niet vergeten naar Lowlands?’ en je krijgt gegarandeerd de standaard antwoorden als ‘festivalticket, tent, slaapzak, poncho’, blablabla. Natuurlijk zijn dat, inderdaad, de essentials die je niet mag vergeten. Maar ons praktische brein wil meer dan dat, want heuj, een goede meid is op alles voorbereid. Daarom hierbij een paar tips van onze ervaren Lowlands-redacteurs.

 • Een bus Pringles chips.
  Om wel twee redenen: niet alleen maakt de koker het breken van de fragiele chips onmogelijk en is het daarom veilig tussen je flessen wodka; ook is de deksel de lifehack van het jaar: zet deze op je plastic beker en je houdt de wespen op afstand en voorkomt geknoei.
 • Iets herkenbaars voor je tent.
  Ieder jaar is het weer zoeken naar die tent – zeker in het donker. Zorg voor opvallende slingers en probeer ze zo hoog mogelijk op te hangen. Echte diehards gaan natuurlijk voor een vaandel of totempaal.
 • Een dopje of vier.
  Want we weten inmiddels: bij Lowlands zijn ze heel streng met dopjes (weet je overigens ook waarom? Omdat dopjes in het gras getrapt worden en in de grond blijven zitten tijdens het schoonvegen van het terrein), maar toch zijn ze onmisbaar voor je refill. Dus draai die doppen van je lege flessen cola in de kelder en neem ze mee (maar neem ze ook alsjeblieft mee terug! Kusjes, Moeder Natuur).
 • Een lege fles.
  Hebben we het over dopjes, dan komen we automatisch bij het hoofdstuk flessen. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak heb je met een fles wodka in de ene hand en een pak appelsap in de andere hand gezeten en beseft dat er geen speling is om een fatsoenlijk mixdrankje te maken? Zorg daarom ook dat je een lege fles hebt, zodat je je kostbare wodka niet hoeft te knoeien en perfect kunt mixen!
 • Vuilniszakken.
  Vuilniszakken zijn een favoriet item in onze backpack en wel om de fijne prijs-kwaliteitverhouding: je betaalt zo’n € 1,15 voor een rol vuilniszakken en de mogelijkheden zijn oneindig: 1) je kunt er je vuilnis in bewaren (dûh), 2) je kunt je kleren erin doen om deze droog te houden, 3) je kunt ze als grondzeil gebruiken om even te zitten en 4) met een beetje improvisatie kun je er een mooie poncho van maken.
 • Kleine plastic zak.
  We blijven nog even bij de categorie plastic zakken, want ieder jaar weer sta je in de rij van de douches te hannesen met al je hebben en houwen. Eenmaal bij de douche aangekomen is de ruimte voor je spullen maar beperkt. Daarom heel handig: een plastic tas voor je shampoo, conditioner, doucheschuim en scheermes die je aan de kraan kunt hangen.
 • Slippers.
  Voor in de douche! We herhalen: slippers voor in de douche!

En deze laatste drie dingen vergeet je ook ieder jaar, maar in het geval van Lowlands is dat geen enkel probleem:

 • Je verstand
 • Je realiteitsbesef
 • De tijd

Veel plezier!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

viva zomerdeal

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.