10 dingen die iedere (fulltime) werkende moeder herkent

werkende moeder

Je vindt het geweldig om moeder te zijn, maar je vindt het óók heel fijn te (blijven) werken. Maar ja, daar zitten ook wat nadelen aan. Deze tien dingen herken je als werkende moeder so-wie-so.

  1. Je hebt altijd haast. Met een beetje mazzel heb je de haal- en brengroutines eerlijk verdeeld met je partner, maar je rent dus óf ’s morgens de benen uit je lijf, óf ’s middags.
  2. Je bent nooit beschikbaar als het aankomt op luizen pluizen/knutselclub/voorleessessies/schoonmaaksessies/ schoolreisjes/andere last-minute activiteiten in de klas.
  3. Je wordt gek van alle (onverwachte) vrije dagen van je kind. Studiedagen betekenen helaas niet dat ze je kind iets bijzonders gaan bijbrengen, maar dat de school is gesloten.
  4. Schoolvakanties zijn een drama. Waar moet je je kinderen nu weer onderbrengen? Vanaf een bepaalde leeftijd willen ze ook niet meer naar de buitenschoolse opvang, maar alleen thuisblijven is nog geen optie. Daarover gesproken:
  5. Je betaalt je blauw aan de voor-, na- en buitenschoolse opvang. Ja, je koos er misschien zelf voor om te (blijven) werken, maar wat is dat allemaal duur!
  6. De sociale druk: wat zielig dat je kind iedere dag naar de opvang moet omdat jij per se een baan wilde. En je kind doet ook een duit in het zakje: ‘Álle kinderen mogen tussen de middag naar huis, behalve ik.’ Zucht…
  7. Gymspullen, lunchtrommels, pauzehapjes… allemaal jouw verantwoordelijkheid. En alles is altijd kwijt om 7 uur ’s morgens.
  8. Schuldgevoel: breng ik wel genoeg tijd door met mijn kind? En: baalt mijn baas niet als ik weer op tijd weg moet/laat binnenkom?
  9. Je kunt nog net de zin: ‘Aan de kant!’ onderdrukken terwijl je je om half 9 door de menigte thuisblijfmoeders wringt die nog even staan na te praten nadat de kids op school zijn afgeleverd. Je bent nu al laat voor je werk. Zul je zien dat je ook nog in de file terechtkomt.
  10. Als de juf/meester zegt dat je je kind best een middagje kunt thuis houden als het net is gestart met school/zich niet helemaal lekker voelt, krijg je bijna een paniekaanval. Hoe moet je dat regelen met je werk?

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar €9,95 of 8 nummers voor €19,95.

Beeld Sanoma Beeldbank