10 fouten die je niet moet maken tijdens je sollicitatiegesprek

sollicitatie

Je hebt vast kriebels all over the place nu je op sollicitatiegesprek mag komen. Strijk je kleding, kom op tijd en please, maak deze fouten niet.

Het gesprek niet goed voorbereiden

Vraag een vriendin, buurman, je moeder – iemand die een kritisch gesprek kan voeren – een rollenspel met je te doen. Oefen alle standaard vragen, zoals “Wat is jouw beste eigenschap” tot “Noem drie dingen waaraan je nog moet werken”. Vermijd robotachtige antwoorden, maar probeer het gesprek levendig en origineel te maken. Research ook het bedrijf goed voordat je op gesprek gaat, zodat je weet wie de CEO is en wat de belangrijkste doelen zijn.

Te bescheiden zijn

Je hebt een goede brief geschreven en had een dito cv, want je bent uitgenodigd voor een gesprek. Dat betekent dat ze al enigszins onder de indruk van je zijn. Nu is het aan jou om ze te laten zien dat ze het bij het juiste eind hadden. Bescheiden zijn is niet vertederend, maar een gemiste kans.

Te veel praten

Natuurlijk moet je vertellen over je sterke punten, hoe je problemen oplost en over je collegialiteit. Maar één á twee minuten achter elkaar aan het woord zijn per vraag is echt de max. Probeer een monoloog te voorkomen en vul niet iedere stilte op met een nieuwe zin om je eerdere antwoord te verbeteren.

Je zenuwachtige trekjes niet onder controle hebben

We krijgen allemaal kleine tics wanneer we nerveus zijn: met je haar draaien, aan je nagels plukken of constant schommelen met je voet. Tijdens een één-op-één gesprek zijn deze trekjes goed te zien, dus probeer ze onder controle te houden. Als je van tevoren oefent met een rollenspel, kom je er geheid achter wat jouw tic is. Als je bijvoorbeeld merkt dat je vaak “eh” zegt, zal je dat tijdens het echte sollicitatiegesprek beter onder controle kunnen houden.

Geen vragen kunnen stellen

Te veel praten kan irritant zijn, maar te weinig zeggen zal voor je gesprekspartner een groot waarschuwingssein zijn. Als je niets vraagt over het bedrijf, de werksfeer of het specifieke team waarvoor je solliciteert kan je overkomen als onverschillig. Ook als al je vragen tijdens het gesprek zijn beantwoord, vraag je iets. Bereid drie vragen voor, maar beter is goed op te letten tijdens het gesprek zodat je ook spontane vragen kan stellen.

Zeggen dat je geen zwakke punten hebt of nooit fouten hebt gemaakt

We doen allemaal wel eens iets fout. Vertellen hoe je het hebt opgelost en wat je ervan geleerd heb laat zien dat je zelfkennis hebt.

Oogcontact vermijden

Onderschat je lichaamstaal niet. Geef een stevige hand, neem een open houding aan, glimlach en maak tijdens het hele gesprek oogcontact. Zo zie je er zelfverzekerd en geïnteresseerd uit.

Op je telefoon kijken

Doe je telefoon uit (dus ook geen trilfunctie, dat gezoem is ook storend) en stop ‘m weg. Je gesprekspartner verdient jouw volledige aandacht. Punt.

Het te gezellig laten worden

Voer je je sollicitatiegesprek met iemand die je direct als vriend of vriendin zou bestempelen? Fijn dat je een klik voelt, maar zo close zijn jullie (nog) niet. Je wordt nog steeds beoordeeld, dus blijf scherp.

Als eerste over je salaris beginnen

We willen allemaal weten wat er tegenover deze baan staat en of je daar je bed voor wilt uitkomen. Maar zelf als eerste beginnen over je salaris kan de suggestie wekken dat je meer geïnteresseerd bent in wat deze baan schuift, in plaats van wat het werk zelf inhoudt. De beste strategie is niet over je salaris te beginnen, totdat je gesprekspartner dat doet.

Bron: Cosmopolitan
Beeld: Drcloe.com