10x de beste Britse series op Netflix

netflixhotel

Series uit het Verenigd Koninkrijk stralen automatisch meer kwaliteit uit dan die uit Amerika. Verraderlijk, maar deze tien maken het waar.

  1. The Crown Het leven van prinses Elizabeth verandert in een keer wanneer ze gekroond wordt tot koningin van Engeland. Niet iedereen vindt haar geschikt voor zo een belangrijke functie en ze wordt tegengewerkt van allerlei kanten. Klik voor meer info.
  2. Call the Midwife In de jaren ’50 gaat Jenny aan de slag als verloskundige in de Londense volkswijk East-End. Ze ontdekt al snel dat het leven van een verloskundige niet altijd over rozen gaat. Klik hier voor meer info.
  3. Broadchurch Een plaatsje aan de Britse kust wordt opgeschrikt door de brute moord op een 11-jarig jongetje. Detectives Alec Hardy en Ellie Miller storten zich op de zaak. De massale media-aandacht maakt het werk voor het duo er niet gemakkelijker op. Klik hier voor meer info.
  4. Mr. Selfridge De onbezonnen Amerikaanse zakenman Harry Selfridge opent in 1909 een prachtig warenhuis in London en weet er met zijn frisse ideeën al snel een succes van te maken. Het kost hem helaas meer moeite om deze nieuwe onderneming te combineren met zijn gezinsleven. Klik hier voor meer info.
  5. The Fall Detective superintendent Stella Gibson van de Metropolitan Police wordt naar Belfast gestuurd om een aantal onopgeloste moordzaken te onderzoeken. Klik hier voor meer info.
  6. Sherlock In het moderne Londen is privédetective Sherlock Holmes even briljant en arrogant als altijd. Samen met zijn trouwe vriend John Watson die in de oorlog in Afghanistan als een militaire arts heeft gewerkt slaan zij de handen ineen om de meest ingewikkelde moordzaken op te lossen. Klik hier voor meer info.
  7. Docter Who Doctor Who reist met zijn TARDIS door tijd en ruimte. Dit ruimteschip brengt hem en zijn metgezellen overal. Zij komen overal in aanraking met de meest bijzondere types. De tijdreizende Doctor gaat de strijd aan met snode buitenaardse wezens en andere vijanden. Klik hier voor meer info.
  8. Luther John Luther is een detective voor de London Metropolitan Police. Hij werkt op de afdeling Serious and Serial Crime Unit en is extreem toegewijd. Hij gaat echter regelmatig zijn boekje te buiten om het tuig op te sporen en achter de tralies te gooien. Luther betaalt een hoge prijs voor zijn doorzettingsvermogen. Klik hier voor meer info.
  9. Peaky Blinders Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Thomas Shelby leidt de Peaky Blinders, een beruchte bende die zich bezighoudt met allerlei illegale zaakjes. Per ongeluk komt hij in het bezit van een lading wapens en dat biedt hem de kans zijn imperium uit te breiden. Hij wordt daarin tegengewerkt door een keiharde politieagent. Klik hier voor meer info.
  10. Wallander Kurt Wallander is politie-inspecteur in het Zweedse plaatsje Ystad. Zijn existentionele karakter zit hem nogal eens in de weg op het bureau bij zijn bazen, maar hij heeft een feilloos instinct voor het oplossen van schier onmogelijke moordzaken. Klik hier voor meer info.

Wil je nog meer kijkinspiratie? Check Superguide.nl!

Wil je niets meer missen van VIVA deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10

Beeld Floor-Anne Gramsma