3 keer leiderschap nieuwe stijl

Emily Jacometti (31) is commercieel directeur van Flavour, een groot creatief bureau voor interactieve communicatie en gamification. De gemiddelde medewerker is man en eind twintig. De bedrijfsuitjes: sumoworstelen en levend tafelvoetbal. Drie tips van vrouwelijk leiderschap in een mannencultuur.

Emily ontwikkelde met ‘haar’ mannen, TNO en de Afhad University voor vrouwen in Sudan ‘eLearning Sudan’, een game voor analfabeten kinderen in oorlogsgebieden in Sudan die geen toegang hebben tot onderwijs. De vluchtelingen krijgen van War Child een tablet op zonne-energie met daarop een game waarmee ze kunnen leren rekenen. Het project is deze week van de 160 inzendingen bij de top 8 geëindigd van het UNICEF showcaseprogramma. Gamification is serieus business. Hoe houdt ze die jonge mannen een beetje in het gareel?

1. Te laat? Trek een pak aan
“We zijn een informeel bedrijf. Vergelijk het met wat vroeger een familiebedrijf was, warm en hecht. Er zijn zeker regels, maar we proberen daar speels mee om te gaan. Als je te laat bent, mag je de volgende dag niet in de je gewone kloffie – de meeste dragen een spijkerbroek en gympen – naar kantoor. De ‘straf’: formeel gekleed en een lekkere traktatie mee. Heb je geen pak? Dan leen je die maar van je vader/broer/neef/collega. Het aantal laatkomers is beduidend minder geworden.”

telaat;inpak!

2. Bring your parents to work-day
“Dit jaar organiseren we voor de tweede keer de Bring your parents to work-day. De gemiddelde leeftijd van onze medewerkers is eind twintig, begin dertig. Hun ouders hebben vaak geen idee wat we met ons bedrijf precies doen: geld verdienen met gamen. Daarom hebben we een dag georganiseerd waar we ouders ons kantoor laten zien. We laten ook een film zien van ons mooiste project. Dit jaar is dat het ‘eLearning Sudan’ project. Als de ouders hier zijn geweest, wordt het hen duidelijk: dat geklooi met die computers en dat gamen is weldegelijk ergens goed voor.”

office

3. Zwangerschapsverlof voor vaders
“De ‘ik word papa taarten’ vliegen me om de oren. Tijdens de lunch hebben we het steeds vaker over yogaklassen en pufcursussen. Drie jongens staan op het punt vader te worden. De gamecultuur is nogal mannelijk, maar ik vind het belachelijk zij maar twee dagen verlof krijgen en de vrouw vier maanden. Daarom krijgen alle aanstaande vaders van ons een extra vrije week cadeau. Ik weet het, het is nog lang niet gelijkwaardig, maar het is een begin.”

Flavour