3 vragen aan een sterke vrouw: Aytun Aydin

Aytun Aydin

Elke week stelt VIVA 3 vragen aan een sterke vrouw. Deze week is dat Aytun Aydin, die als directeur van Elance Academy coaching biedt voor kleurrijke, jonge vrouwen. Woensdag 17 juni vindt Elance in Business plaats, een groot evenement om meer aandacht te krijgen voor de toekomst van deze vrouwen.

Waarom ben je gestart met Elance Academy?

Vijftien jaar geleden heb ik zelf in een meidengroep gezeten. We gaven elkaar zelfvertrouwen en steun om actief in het leven te staan. Dit gun ik andere meiden ook. Daarom heb ik in 2010 Elance opgericht. We zijn begonnen met het maatjesproject in Amsterdam West. Inmiddels zijn we actief in vier stadsdelen met onze eigen coachingsprogramma’s voor meiden. Daarnaast hebben we theaterproducties gemaakt, vele events georganiseerd en door het hele land taboe-onderwerpen bespreekbaar gemaakt. Daar hebben we de afgelopen jaren veel van geleerd! Iedereen krijgt bij Elance Academy de kans om haar talenten te ontwikkelen. De naam Elance drukt uit hoe we op eigen, vrouwelijke wijze onze maatschappelijke doelen nastreven: vol vuur (elan), enthousiasme en elegance! Onze ambities zijn groot en we hebben nog veel meer leuke plannen voor de toekomst.

Elance Academy richt zich op positieve wijze op het versterken van kleurrijke meiden en jonge vrouwen richting hun toekomst . Hoe doen jullie dat?

Elance Academy richt zich specifiek op kleurrijke jonge vrouwen. Zij inspireert en motiveert hen om hun kwaliteiten te benutten en vol zelfvertrouwen de wereld te betreden. Elance Academy biedt coaching op maat. Onze werkwijze is preventief en bestaat uit een combinatie van individuele coaching en groepscoaching. Vrouwelijke rolmodellen spelen hierin een belangrijke rol. We focussen ons op de thema’s cultuur, zelfvertrouwen, opleiding, werk, gezondheid en doorbreken van taboes. Elance Academy heeft een trapsgewijs coachingsmodel ontwikkeld, specifiek voor jonge vrouwen. Hierin worden zij begeleid in hun persoonlijke groei en het uitwisselen van ervaringen en het delen van netwerken, met als doel de meisjes te inspireren en te motiveren om daadwerkelijk in actie komen en kansen te benutten.

Wat houdt het evenement Elance in Business precies in?

Tijdens het event Elance in Business zullen er rond de 125 genodigden aanwezig zijn: naast de meiden en jonge vrouwen van Elance zullen ook bedrijven zoals Delta Lloyd, GStar, en ABNAMRO, politici als Marjolein Moorman (PvdA Amsterdam), Samira Bouchibti (VVD Amsterdam), Sadet Karabulut (Tweede Kamer SP) en Nevin Ozutok (Amsterdam GroenLinks) en BN’ers aanwezig zijn. Presentaties, workshops en debat zullen elkaar opvolgen in het auditorium van Dauphine. Er vindt onder andere een debat plaats over de toekomst van meisjes. Ons inziens is dit interessant, vooral omdat meerdere politici hun mening zullen geven over het onderwerp: de toekomst van meiden en emancipatie.

Landelijk slagen maar weinig organisaties erin om de doelgroep van deze meisjes te bereiken. Ons lukt dat wel en op een bijzondere manier. Wij werken al jaren positief (denk in kansen) en preventief (voorkomen professionele zorg, jeugdwerkloosheid en radicalisering) in de lijn zoals nu beoogt wordt met het huidige ‘transitie’ beleid rondom de decentralisaties in het sociaal domein. Elance groeit, maar de vraag ook, momenteel kunnen we het aantal aanmeldingen uit sommige stadsdelen niet eens aan. Ten slotte gaat de meeste aandacht uit naar de jongens die worstelen met een dubbele culturele achtergrond. Meisjes ondergaan deze problemen meer in zichzelf gekeerd en ondervinden hierdoor problemen die ze kunnen belemmeren op hun weg naar de toekomst. De insteek is: Meiden van Elance kleuren de toekomst: vergroten van netwerk, denken in kansen ipv problemen, versterken en inspireren van meiden om ze vol zelfvertrouwen de toekomst te laten betreden.