3 vragen aan een sterke vrouw: Femke Furnée

VIVA stelt elke week 3 vragen aan een sterke vrouw. Deze keer is dat Femke Furnée, eigenaresse en ontwerpster van FEST Amsterdam.

Hoe ben je op het idee gekomen voor FEST Amsterdam?

Tijdens het inrichten van mijn eigen huis kwam ik erachter dat er weinig aanbod is tussen de massa van Ikea en de dure designwinkel. Toen heb ik besloten samen met mijn broer in dat gat te springen. 2,5 jaar geleden hebben we FEST Amsterdam opgericht. Met als doel een betaalbare collectie designmeubels en interieuraccessoires aan te bieden.

Waarin ben je uniek?

We ontwerpen veel zelf voor de collectie en werken samen met designers. Dat laatste willen we steeds meer gaan doen en daardoor betaalbaar design aanbieden. Onze collectie is heel herkenbaar en heeft een duidelijk eigen signatuur die veel mensen aanspreekt. Daarnaast zijn er veel grote meubel- en interieurmerken maar er zijn maar weinig nieuwe jonge merken terwijl er naar mijn idee wel heel veel behoefte is aan vernieuwing. Wij proberen die vernieuwing te zijn door combinatie te bieden van design, kwaliteit en betaalbaarheid!

FEST Amsterdam wordt gerund door jou en je broer. Geen last van broerzussenruzie’s?

Haha, dat is een beetje een lastige vraag. Ik heb het bedrijf inderdaad samen met mijn broer opgericht maar hij is er eind vorig jaar uitgestapt. Niet omdat we ruzie hadden (gelukkkig!) maar omdat we niet complementair genoeg waren aan elkaar en daardoor waren we niet de beste combinatie samen om FEST Amsterdam naar een hoger niveau te tillen.

www.fest.amsterdam