3 vragen aan een sterke vrouw: Fleur Kriegsman

fleur kriegsman

Elke week stelt VIVA 3 vragen aan een sterke vrouw. Deze keer is dat Fleur Kriegsman, oprichtster van de populaire webshop Hip voor de Heb.

Op je zestiende begon je met de webshop Hip voor de Heb. De meeste meiden zijn dan met heel andere dingen bezig dan ondernemen. Enig idee waar dat vandaan komt?

Toen ik 13 of 14 jaar was ging ik met een vriendinnetje langs uitzendbureaus om te vragen of we ergens konden gaan werken. Dit kon niet, omdat ze alleen vacatures hadden vanaf 16 jaar. Maar de drang om ergens te werken en mijn eigen geld te verdienen zat er dus al vroeg in! Bij de Albert Heijn moest je op een wachtlijst en toen ik uiteindelijk een baantje had gevonden bij Shoeby Fashion kon ik daar €2,32 per uur verdienen. Dat vond ik te weinig en dus besloot al mijn oude spullen op Marktplaats te verkopen. Van het geld dat ik verdiende kocht ik weer nieuwe spullen in. Zo was ik lekker aan het handelen en verdiende ik – voor die leeftijd – lekker geld! Toen ik in Amsterdam ging wonen heb ik wel verschillende baantjes gehad, maar daaruit is wel gebleken dat ik echt een ondernemer ben. Ik wil mijn eigen ding kunnen doen en vrijheid hebben.

Wat is de grootste opoffering die je hebt moeten maken vanwege je eigen onderneming?

Toen ik in Amsterdam ging wonen en vanaf mijn studentenkamer Hip voor de Heb runde, ging het best wel hard. Op dat moment deed ik alles zelf, waardoor ik Hip voor de Heb altijd op nummer 1 zette en al heel jong een té serieus leven leidde. Als vriendinnen bijvoorbeeld uitgingen, bleef ik thuis om te werken. Dat is ook de reden dat ik niet bij een studentenvereniging ben gegaan. Toen ik een minor moest kiezen voor mijn opleiding wilde ik heel erg graag zaken in China doen. Hiervoor moest ik een maand naar Shanghai – waar je niet op Facebook kan, terwijl één van de belangrijkste aspecten van Hip voor de Heb social media is – dus ik besloot dat niet te doen en in de avonden een deeltijd minor te gaan doen. Vlak voor aanvang van die minor besloot ik om er toch voor te gaan en dus vertrok ik naar China. Dat is denk ik de beste keuze in mijn leven geweest. Eindelijk was ik voor het eerst sinds lange tijd niet alleen maar met werk bezig, maar met wat de rest van de groep voornamelijk deed: feesten. Vanaf dat moment zag ik in dat het anders moest en is de balans tussen Hip voor de Heb en mijn privéleven veel beter geworden.

De naam van je bedrijf zegt het al: Hip voor de Heb. Puilt jouw kleding- en accessoires-kast inmiddels niet helemaal uit?

Toen ik net begon met Hip voor de Heb hield ik echt heel veel dingen voor mezelf, maar op een gegeven moment raak je wel een beetje verzadigd. Toch is mijn kledingkast inmiddels uitgebreid naar kantoor waar nu ook een rek vol kleding van mij staat omdat het thuis niet meer paste, haha.

www.hipvoordeheb.nl

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.