3 vragen aan een sterke vrouw: Jackelien Struik

Elke week stelt VIVA 3 vragen aan een sterke vrouw. Deze keer is dat Jackelien Struik, lingerieontwerpster en eigenaresse van Disismi.

Waarin onderscheidt Disismi zich van andere lingeriemerken?

Disismi staat voor ‘This is me’, oftewel ik ben oké zoals ik ben. Het doel van Disismi is om vrouwen blij te maken. Humor en vernieuwende prints zijn een belangrijk onderdeel van het merk. Een bekende print van Disismi is bijvoorbeeld de Engelse dropjes, maar we hebben ook mooie bloemenprints en fijne stippen. Daarnaast is Disismi een lingerielabel voor grote en diepe cupmaten. Dat zit ook in de naam: eerste letter is een D en laatste i. Dus cupmaat D tot en met I. Inmiddels gaan we overigens tot en met K-cup. In de echt grote maten is lingerie nog steeds erg saai en ouderwets. Het bekende wit-zwart en huidskleur. Wij zeggen: fashion is sizeless. Dus dezelfde print in een 70D als een 95K.

Momenteel ben je met een bijzonder project bezig voor vrouwen met een prothese. Vertel daar eens iets over.

Naast ons Disismi-label ben ik nu bezig met Disismi care, prothese lingerie. Nog steeds zijn heel veel prothese lingeriecollecties heel saai. Er heerst een enorm taboe op en het ligt er gevoelig bij vrouwen. Mijn wens is om een prothese lingeriecollectie te ontwikkelen, die echt modisch is, kleur heeft, vrouwelijk is. Dankzij stichting Roparun mag ik 80 vrouwen, die borstkanker hebben gehad, een mooie beha aanbieden. Daar ben ik super blij mee, want het versnelt de care-collectie enorm.

Waarom is dit project belangrijk voor je?

In mijn eigen omgeving word ik helaas steeds vaker geconfronteerd met de gevolgen van borstkanker. De diagnose borstkanker is voor vrouwen (en hun omgeving) al tragisch en ingrijpend genoeg. Maar de borstoperatie die zij veelal moeten ondergaan, maakt het extra lastig om goed passende en ondersteunende en/of corrigerende lingerie te vinden. Disismi is al jarenlang gespecialiseerd in plus-size lingerie en bodyfashion. Het gaat mij als vrouw, lingerieliefhebber én lingerieontwerpster aan het hart dat er voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan, zo weinig goede en mooie lingerie te koop is. Protheselingerie hoeft toch helemaal niet saai te zijn of een slechte pasvorm te hebben? Daarnaast bied ik graag de juiste stijl en sfeer die deze vrouwen verdienen. Daarom kán ik niet anders dan – juist voor hen – lingerie te ontwikkelen die een goed gevoel en meer zelfvertrouwen geeft.

Wil jij in aanmerking komen voor een prothesebeha van Disismi? De enige voorwaarde is dat je borstkanker hebt (gehad). Het maakt niet uit of je een prothese draagt, een borstcorrectie hebt gehad of nog steeds een gewone beha draagt. Je gaat met Jackelien en andere vrouwen in gesprek over wat belangrijk is in een prothesebeha of na een borstcorrectie: waar loop je tegen aan, wat vind je mooi? Jullie bevindingen en informatie zijn erg belangrijk in het ontwikkelingsproces. Wil jij hieraan meewerken en een prothesebeha ontvangen? Stuur dan een mailtje met jouw verhaal naar info@disismi.com o.v.v. ‘Roparun’.

www.disismi.com

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.